Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Taxă nouă pentru români din noiembrie. Se va regăsi pe factura de curent

Luna noiembrie vine cu noi scumpiri. Statul va introduce încă o taxă pentru români, care se va regăsi pe factura de curent. Asociația Furnizorilor de Energie explică faptul că acest lucru este menit pentru a contribui la creșterea energiei verzi în România.

de Diana Severin

la 28.10.2024 , 09:40

Din luna noiembrie, furnizorii de energie electrică din România vor începe să le factureze consumatorilor casnici și un nou cost.

Această nouă taxă nu va fi una semnificativă, cel puţin deocamdată, şi nu va fi suportată de către clienţii care beneficiază de plafonarea preţurilor finale la energie.

O nouă taxă în facturile de energie, din noiembrie

Vezi și

Mai exact, începând cu facturile emise pentru consumul de energie eferent lunii octombrie va fi inclusă și contribuția pentru contractele pentru diferență (CfD). Foarte important, această decizie adoptată în luna aprilie face parte dintr-o iniţiativă pentru producţia în energie regenerabilă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiştilor, această schemă va contribui la producţia de energie verde în România. 

Preţul energiei ar putea fi plafonat şi după martie 2025. Guvernul negociază cu Comisia Europeană

Guvernul ia în calcul să prelungească plafonarea preţului energiei. Măsura ar putea continua şi după martie 2025, potrivit unor surse guvernamentale. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus anterior că plafonarea se va încheia în martie 2025. Şi ANRE obligă furnizorii să-și informeze clienții că plafonarea va dispărea. Însă surse guvernamentale susţin că există posibilitatea prelungirii plafonării şi după această dată, în forma actuală. E vorba de cele trei plafoane de preţ, în funcţie de consum: 68 de bani, 80 de bani şi 1,30 lei. 

Responsabilii negociază cu Comisia Europeană pentru continuarea acestui mecanism de sprijin pentru toţi abonaţii. Nu ştim exact la ce etapă se află această negociere, însă indiferent dacă plafonarea va fi continuată sau nu, consumatorii vulnerabili vor fi ajutaţi la plata facturilor. Ministerul Energiei lucrează în comun cu Ministerul Muncii şi cu INS pentru a-i identifica pe cei care au nevoie de ajutor. Lista va fi gata în ianuarie. 

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Ştiri economice » Taxă nouă pentru români din noiembrie. Se va regăsi pe factura de curent