Antena Meniu Search
x

Taxa specială pentru promovarea turistică a Bucureştiului în 2018 a fost aprobată în Consiliul General al Capitalei

Taxa pentru promovarea turistică a Bucureştiului în 2018 se va calcula la fel ca în anii trecuţi, prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare.

Taxa pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti în 2018 se va calcula la fel ca în anii trecuţi, prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2018 se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA, potrivit proiectului de hotărâre.

Prin instituirea taxei speciale se urmăreşte creşterea numărului de turişti în Bucureşti, a duratei de şedere a turiştilor, a veniturilor obţinute din turism şi introducerea Capitalei pe harta destinaţiilor de tip "city break” a UE.

Astfel, taxa se va încasa de către hotel, hotel-apartament, motel sau pensiune turistică odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate şi va fi depusă la bugetul local al sectorului în care îşi desfăşoară activitatea până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă.

De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre, unitatea de cazare are obligaţia de a depune lunar o declaraţie-decont la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a sectorului în raza căreia este situată respectiva unitate, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Taxa specială pentru promovarea turistică a Bucureştiului în 2018 a fost aprobată în Consiliul General al Capitalei