Video Taxele cresc, salariile îngheaţă. Judeţul Sibiu, cel mai scump din ţară: "Ni s-au mărit taxele de 320 de ori. Nu este posibil"
Taxele şi impozitele locale au fost majorate în toată ţara. Odată cu creşterea ratei inflaţiei, toate taxele s-au majorat cu 3,8%. Sunt însă oraşe unde dările la stat au depăşit cu mult acest procent. În Corbeanca, de exemplu, majorarea este de peste 50%, în timp ce la Sibiu taxa de salubritate a crescut cu 300%.
După ce Guvernul Cîţu a îngheţat salariile bugetarilor, taxele au crescut ca Făt-Frumos în unele oraşe. La Sibiu, taxa de salubritate a explodat. Este cea mai majorare din istorie, atunci când vorbim despre o taxă. Cel mai mult vor plăti sibienii care locuiesc singuri.
Ni s-au mărit taxele de 320 de ori. Nu este posibil. De la 113 lei cât trebuia să plătească o persoană pe raza judeţului Sibiu, cei de la salubritate ne-au făcut 430 de lei. Judeţul Sibiu e cel mai scump din ţară la ora actuală!
Dacă nu ştii să iei o decizie întrebi cetăţeanul! Dacă nu ştii să iei o decizie cetăţeanul te va învăţa! Nu vrei să iei o decizie bună? Cetăţeanul te va obliga.
Aşa ceva nu se poate!
Vom ataca în instanţă.
În Corbeanca, toate taxele şi impozitele au crescut cu 53,8%
Ceva mai aproape de Capitală, în comuna Corbeanca, toate taxele şi impozitele au crescut cu 53,8%, în urma unui proiect votat în şedinţa de consiliu.
O parte dintre consilieri spun că au votat o creştere de doar 3,8% şi îl acuză pe primar că nu le-a prezentat complet proiectul.
Ştefan Apăteanu, consilier local Primăria Corbeanca: Taxele s-au majorat cu 53,8%. 3,8% reprezintă rata inflaţiei care se calculează în fiecare an. 50% reprezintă o majorare în baza unui referat trimis de primar, dar care nu se regăseşte în proiectul de hotărâre votat de consiliul local. Am comunicat cu instituţia prefectului ilfov pe care l-am înştiinţat de această hotărâre ilicită.
Prefectul de Ilfov face acum verificări. În paralel, răspunsul primarului este simplu...
Valeriu Anton, primar Corbeanca: Nu ştiu ce nu au înţeles consilierii pentru că materialele le-au avut toţi. N-au citit proiectul probabil. N-au fost atenţi. Le-au avut acasa!
Însă schimbările le simt cu adevărat tot oamenii.
Foarte mult. Am înţeles că la Bucureşti aceste taxe au crescut cu 3,8. Nu este de admis ca la noi să depăşească. Vom mai aştepta puţin şi să sperăm că acest procent va fi mai mic.
Mai aşteptăm puţin să vedem care este decizia finală.
Înseamnă vreo 500 de lei în plus faţă de ce era.
Ar trebui să dau din pensie jumate.
În Bucureşti, au fost majorate taxele şi impozitele locale
Şi în Capitală, primăriile de Sector au majorat taxele şi impozitele locale.
În Sectorul 1, primarul estimează pentru anul acesta venituri de peste 300 de mii de lei din taxe şi impozite. Cu aproape 50.000 de lei mai mult faţă de anul trecut. Estimarea pentru 2023 presupune o creştere şi mai mare: de peste 75 de mii de lei faţă de 2020.
Asta e situaţia. E plăcut, e neplăcut le inghitim. Nu avem încotro. Suntem cuminti, platim.
Casă, maşina...Am primit factura la curent. S-a majorat si asta..
În mod clar nu poate să fie bine, normal. Anul acesta am plătit 277 de lei. Am plătit în urmă cu 2 zile, pentru maşină şi apartament.
În Sectorul 4, cei care plătesc taxele până la finalul lunii martie pot fenta creşterile.
Violeta Boerescu, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 4: Dacă va face această plată integral, până la data de 31 martie 2021, va beneficia de o bonificaţie de 10%.
Mii de persoane au plătit deja taxele şi impozitele locale în Sectorul 4, cei mai mulţi au ales să achite online, pe aplicaţiile primăriei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰