Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Studenții români, primiți de universitățile din străinătate și fără 10 la BAC. "Pe viitor poate m-aş întoarce în România pentru a aplica ce am învăţat"

A venit şi vremea celor care nu au 10 pe linie. Un târg cu oferte pentru viitori studenţi în străinătate, promovează la Bucureşti universităţi care primesc şi absolvenţi de liceu cu medii chiar mai mici de opt. În plus, ţările nordice au multe locuri cu taxă zero, spun organizatorii. 

de Redactia Observator

la 01.10.2022 , 20:20

Nu doar olimpicii au acces acum în universităţile din străinătate. Condiţia cu limba engleză vorbită la perfecţie rămâne valabilă, însă.

Ruxandra Zaharia - organizator târg: "Dacă în trecut exista mitul că trebuie să ai note de 10 ca să poţi să fii admis la o facultate internaţională, acum tinerii români pot să fie admişi şi cu note 7,50 la BAC."

Care sunt cele mai căutate universități din străinătate?

Vezi și

La modă sunt acum universităţile din Olanda, cu taxă de aproximativ două mii de euro pe an. Vlad studiază deja în Ţările de Jos şi este încântat. "Sistemul educaţional în Olanda este cu un nivel peste cel din România şi chiar am vrut să-l experimentez", explică acesta. 

Pe acelaşi subiect

"Zona este pe graniţa dintre Olanda şi Germania, avem un campus în care aveţi toate facilităţile, sport, natură, asociaţii de studenţi, coafor şi alte chestii de genul ăsta, inclusiv sală de teatru este. Sunt camere, avem campus dar se găsesc şi în oraş la particular, o cameră este în jur de 350 - 450 de euro pe lună."

Mulţi adolescenţi care vor să plece în străinătate cu acelaşi gând vor doar să experimenteze străinătatea, nu să rămână acolo după terminarea studiilor. 

"Toată lumea încearcă să-şi găsească cel mai bun drum pentru el, să vadă unde ecea mai bună variantă de viaţă pentru el şi eu cred că poate mi-aş face un trai mai bun dacă aş învăţa în străinătate. Şi apoi să mă întorc şi să am o şansă mai bună de angajare într-o poziţie mai înaltă."

"Probabil studiile le-aş face acolo dar pe viitor poate m-aş întoarce în România pentru a aplica ce am învăţat"

Înscrierea la o facultate din străinătate se poate face on-line şi sunt deja multe dintre ele la care admiterea constă într-un dosar şi un examen la Limba Engleză. Tinerii din România se orientează mai nou şi spre domenii care să le cultive pasiunile, cum sunt masteratele de storytelling, vinicultură, criminologie sau inginerie spaţială. Târgul de oferte de studii de la Sala Palatului are propuneri de la 48 de universităţi din 12 ţări şi este deschis şi mâine. Datele din 2020 arătau că în Marea Britanie erau aproximativ 10.000 de studenţi români, în Olanda, 7.000 şi între 3.000 şi 5.000 în Germania, Ungaria şi Belgia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Studenții români, primiți de universitățile din străinătate și fără 10 la BAC. "Pe viitor poate m-aş întoarce în România pentru a aplica ce am învăţat"