Antena Meniu Search
x

Top 5 ponturi pentru alegerea mobilierului de baie potrivit

Factorul cel mai important în amenajarea unei băi este spațiul. În funcție de dimensiunea totală a spațiului, poți stabili cum să alegi elementele esențiale de decorare, obiectele sanitare și nevoia spațiului de depozitare.

Top 5 ponturi pentru alegerea mobilierului de baie potrivit - www.pexels.com

Factorul cel mai important în amenajarea unei băi este spațiul. În funcție de dimensiunea totală a spațiului, poți stabili cum să alegi elementele esențiale de decorare, obiectele sanitare și nevoia spațiului de depozitare.

Băile trebuie tratate diferit, astfel că cele de dimensiuni mici și medii trebuie amenajate în primul rând din punct de vedere al eficienței, într-un mod cât mai practic. Când spațiul nu este o problemă, atunci cu siguranță și amenajarea este tratată diferit.

Ponturi pentru alegerea mobilierului potrivit de baie

Mobilierul din baie trebuie să nu aglomereze, dar în același timp să fie partajat cât mai eficient, pentru a fi de ajutor. De asemenea, din punct de vedere al rezistenței, trebuie să îndeplinească câteva criterii. Iată cum trebuie sa alegi corect un mobilier pentru baie de calitate :

În funcție de material. Materialele folosite în fabricarea mobilierului trebuie să fie atent verificate înainte. Calitatea, dar și specificațiile pe care trebuie să le aibă influențează rezistența, dar și durata de viață a mobilierului. Baia este locul în care va exista umezeală, aburi, temperaturi ridicate, etc, iar materialele alese trebuie să fie rezistente, pentru a putea rezista în aceste condiții. Sunt recomandate doar anumite tipuri de materiale care pot fi utilizate, iar printre cele mai important amintim: MDF-ul și lemnul tratat. Pot fi folosite si singure, dar si in combinație cu alte materiale naturale, cum ar fi: marmura, piatra sau sticla.

In functie de dimensiunea băii. Mărimea pieselor de mobilier trebuie să fie direct proporțională cu mărimea băii. Piesele de mobilier trebuie să fie practice si funcționale, astfel încat sa ai suficiente spatii de depozitare si fiecare piesa sa fie folosita cu precizie. Dulapurile din baie pot fi suspendate, amplasate in zonele cheie ale băii, tocmai pentru a salva spațiul.

In functie de modul de constructie. Dacă baia are o construcție diferită, iar mobilierul clasic te-ar putea pune în dificultate, atunci apelează la o companie care ți-ar putea crea un mobilier pe comandă. Mobilierul personalizat îți măsoară și eficientizează fiecare spațiu util din baie. Este o opțiune mult mai practică, mai ales atunci când ai un buget bine stabilit și nu îți permiți să îl depășești.

Să ții cont de design. Stilul de amenajare ales pentru baie trebuie sa îți exprime personalitatea, design-ul fiind si el un element important pe care trebuie să îl stăpânești. Simplitatea, dar și eleganța trebuie să fie caracteristicile principale pe care să le urmezi. Ca și stil de amenajare, poți merge spre stilul clasic, contemporan, industrial, vintage ori modern, după preferințe.

Stabilește-ți un buget în care să te încadrezi. Mobilierul dintr-o baie poate avea prețuri variate, fiecare model de material având prețuri diferite. Înainte de a te opri asupra unui model, cel mai indicat ar fi să îți stabilești un buget pe care să îl respecți în tocmai pentru a știi când este cazul să te oprești. În amenajări, pot apărea întotdeauna cheltuieli neprevăzute, însă cu un plan bine făcut din-nainte, vei știi ce este cazul să cumperi și ce nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Top 5 ponturi pentru alegerea mobilierului de baie potrivit