Antena Meniu Search
x

Video Un cartier întreg, "rupt de lume" din cauza unei gafe de proiectare. Cu 1 milion de lei, primăria speră să îndrepte greşeala

Un milion de lei plăteşte consiliul judeţean Dolj pentru a repara o scăpare a Primăriei Craiova. Concret, primăria şi-a dat acordul pe proiectul de construire a drumului expres Craiova - Piteşti, dar a uitat de un cartier spre care proiectantul nu a prevăzut cale de acces. Rămaşi izolaţi odată cu evoluţia lucrărilor, oamenii s-au trezit că nu mai pot ieşi la civilizaţie decât pe un drum agricol, impracticabil pe ploaie. Acesta va fi pietruit acum din banii Consiliului Judeţean. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.09.2022, 08:02

Vezi și

"Prin ce bălării, prin pădure, prin toate gropile, prin toate astea, trebuie să ajungem noi acasă". Filmarea este făcută de un locuitor al cartierului izolat. "Şi dacă plouă, nici prin pădure, nici prin altă parte nu putem să ajungem!" Aşa a păţit şi echipa Observator, care a încercat să ajungă acolo, după ce peste noapte plouase. "Este foarte, foarte alunecos, foarte vâscos, nu se poate înainta pe aici", arată Cristina Oprea, reporter Observator.

Cartierul a fost izolat. Căile de acces, blocate de drumul expres Craiova - Piteşti

Oamenii din cartierul de la marginea Craiovei mai pot ieşi din case doar pe drumuri de pământ. Orice altă cale de acces a fost blocată de drumul expres Craiova - Piteşti. Primăria a uitat să ceară construirea unei bretele, pentru ei. "În dreapta mea este drumul expres, iar la doar câţiva paşi, casele oamenilor rămase izolate. Atât trebuiau, practic, să ia în calcul cei care şi-au pus parafa pe proiectul de construire a drumului", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

"Casele de acolo, firmele de acolo, sunt construite în extravilanul Municipiului Craiova, ca anexe agricole, cu autorizaţie de construcţie. Însă nu s-a luat în calcul niciodată acest drum pentru că nu era prevăzut", a declarat Aurelia Filip, viceprimar Craiova. 

Pe acelaşi subiect

Cu calea blocată, oamenii au căutat alte rute. Una, printr-o lizieră care delimitează zona. Alta, peste terenurile agricole ale comunei învecinate, Gherceşti. "Iar aici, cu acest drum, am epuizat toate căile de acces spre cartierul izolat. Pe niciunde nu se poate trece", arată Cristina Oprea, reporter Observator.

Soluţia găsită de autorităţi costă 1 milion de lei

Situaţia e pe cale de a se rezolva, promite Consiliul Judeţean. "Consilieri judeţeni au aprobat alocarea unei sume de 1 milion de lei comunei Gherceşti să realizeze un drum de acces", a precizat Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj. Drumul va fi pietruit şi va avea 4 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Un cartier întreg, "rupt de lume" din cauza unei gafe de proiectare. Cu 1 milion de lei, primăria speră să îndrepte greşeala