Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un complex nou din Cluj, construit pe teren agricol, e aproape să o ia la vale. Lângă, a început ridicarea unui bloc

Emoţii pentru locuitorii unui cartier nou din Cluj-Napoca. Strada pe care locuiesc a început să se surpe dupa ce un dezvoltator a început construcţia unui bloc în vecinătate. Oamenii se tem acum că surparea s-ar putea extinde şi le va afecta locuinţele.

de Alex Prunean

la 29.05.2024 , 14:19

Fisurile au apărut în ultimele 24 de ore, atât în asfalt cât şi în pavajul din curţile de pe strada Nicolae Moldoveanu. Localnicii spun că pământul se rupe după ce un dezvoltator a început construcţia unui bloc în partea de jos a străzii.

"Nu a fost afectat drumul. Abia aseră, undeva la ora 12 a început să se surpe", povesteşte cu îngrijorare o localnică. 

Pentru că în cursul nopţii au apărut noi fisuri în asfalt, s-a luat decizia ca întreaga stradă să fie închisă. La ambele capete au fost puse garduri care să interzică accesul şi pe termen nelimitat se poate circula doar pietonal. O comisie de la mai multe instituţii a fost la faţa locului, iar specialiştii urmează să facă studii, pentru vedea ce s-ar putea întampla în continuare pe stradă.

Vezi și

"Cât şi măsurile care se vor lua în continuare, fie de către municipalitate pe cheltuiala contructorului, fie de către constructor pentru remedierea situaţiei", spune Irina Munteanu, prefectul judeţului Cluj.

 Şantier cu alunecări de teren la Cluj 

Pentru că se anunţă câteva zile cu ploi, muncitorii firmei care lucrează la blocul nou au încercat să izoleze crăpăturile din asfalt, astfel încât să nu pătrundă apa. Reprezentantul constructorului mai spune că proiectul a fost respectat întocmai, iar daunele vor fi suportate de el.

Locuitorii mai vechi spun că terenurile pe care se construieşte erau destinate până acum agriculturii, şi nu pot susţine blocuri. "Tot dealul e în stare de alunecare. Aici a fost teren agricol, aici au fost culturi de porumb şi pe vremea lui ceauşescu şi după Revoluţie", explică siderat unul dintre localnici. 

În urmă cu o lună, o altă stradă din Cluj a luat-o la vale, iar o porţiune din şosea s-a prăbuşit. Problema încă nu a fost rezolvată, astfel că oamenii ocolesc în continuare prin pădure pentru a ajunge acasă. 

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Un complex nou din Cluj, construit pe teren agricol, e aproape să o ia la vale. Lângă, a început ridicarea unui bloc