Antena Meniu Search
x

Un ofiţer ucrainean, filmat pe ascuns cum sărută mai multe femei la el în birou, a cerut să fie transferat pe front. VIDEO

Război în Ucraina. Un colonel ucrainean, şef al biroului de recrutare şi înrolare din oraşul Rivne a cerut să fie transferat într-o unitate de luptă după ce a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce sărută mai multe femei în biroul său. Imaginile au provocat scandal în Ucraina, unde recrutarea de noi soldaţi a ajuns o problemă spinoasă.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 16:59

Un ofiţer ucrainean, filmat pe ascuns cum sărută mai multe femei la el în birou, a cerut să fie transferat pe front
Un ofiţer ucrainean, filmat pe ascuns cum sărută mai multe femei la el în birou, a cerut să fie transferat pe front - Ukrainska Pravda

În contextul în care, aşa cum relatează Washington Post şi Politico, mii de tineri ucraineni au ajuns să fugă de armată, ascunzându-se după ce au primit ordin de prezentare iar comisarii militari au ajuns să cutreiere sate, străzile oraşelor, cafenele şi chiar săli de sport în căutarea lor, devenind nepopulari în ţară, ucrainenii nu s-au arătat deloc amuzaţi de scandalul în care a fost implicat colonelul Oleksandr Yarmoshevich.

Concret, potrivit Ukrainska Pravda, jurnalistul Anatoly Shariy, considerat un agent rus şi suspectat de trădare în Ucraina, a publicat săptămâna trecută o filmare cu colonelul Oleksandr Yarmoshevich, şeful biroului de recrutare militară din oraşul Rivne. În imaginile surprinse în mod clar cu o cameră ascunsă se vede cum un bărbat care seamănă cu Yarmoshevich sărută mai multe femei în biroul său în momente diferite.

Ofiţerul nu a negat că el este cel din imagini

Ucrainenii de rând s-au revoltat, mai ales că asupra unora dintre şefii acestor birouri de recrutare planează acuzaţii de corupţie. În urma scandalului, colonelul Oleksandr Yarmoshevich a cerut transferul său la una dintre unitățile de luptă pentru îndeplinirea în continuare a atribuțiilor oficiale, scrie Ukrainska Pravda.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Forţele terestre armate din Grupul Operaţional de Vest au reacţionat la scandal anunţând azi că "înaltul comandament nu are pretenții cu privire la îndeplinirea altor sarcini în afara sferei atribuțiilor oficiale. Cu toate acestea, observăm că personalul militar nu ar trebui să-şi rezolve problemele personale la locul de muncă". 

"Ținând cont de reacţia publică după publicarea imaginilor, ofițerul în cauză a întocmit din proprie inițiativă un raport privind transferul său către una dintre unitățile combatante. Ordinul de numire la noul loc de serviciu este semnat de conducerea relevantă.

Circumstanțele instalării dispozitivelor de filmare în incinta birourilor sunt stabilite de autoritățile de poliţie competente. De asemenea remarcăm faptul că materialele video au fost scurse şi răspândită de surse și lideri de opiniei ai inamicului. Prin urmare, atragem atenția cetățenilor de a fi atenţi la corectitudinea informației și la verificarea mai amănunțită a surselor."

Totuşi nici armata, nici Yarmoshevich nu a negat că el este cel care se sărută cu acele femei. Colonelul a negat însă că este corupt. "Dacă aș fi luat mită, aș fi participat la diverse scheme şi aș fi urmat "anumiți funcționari", aș fi rămas în funcție 15-20 de ani, ca alți șefi TCC (n.r. centrele de recrutare). Prin urmare, sincer, voi răsufla uşurat în sfârşit, să las deoparte 2 ani de blesteme şi reacţii negative pe care activităţile mele oficiale le-au provocat de la cetăţeni", a declarat Yarmoshevich, citat de un site local, rivnepost.rv.ua

Jurnalistul care a publicat imaginile, acuzat că e agent rus

Potrivit Meduza, Anatoliy Shariy a părăsit Ucraina în 2012, acuzând autorităţile de la Kiev de persecuţie pentru materialele în care critica poliția. În prezent el se află în Spania, iar autorităţile ucrainene îl consideră un agent rus sau jurnalist pro-rus, suspectat de trădare. 

Momentan, nu se știe de unde a obținut Anatoliy Shariy imaginile din biroul comisarului militar șef din Rivne. De asemenea, nu se știe nici cine a instalat acolo camera ascunsă și în ce scop. După ce înregistrarea video a fost făcută publică, la comisariatul militar din Rivne a început o inspecție oficială.

Președintele Volodimir Zelenski i-a concediat vara trecută pe toţi șefii centrelor regionale de recrutare. O amplă anchetă pornită de la centrul din Odesa a scos la iveală mai multe abuzuri comise, inclusiv luare de mită pentru a-i ajuta pe bărbaţii de vârstă militară sau care au primit ordine de înrolare să scape de trimiterea pe front sau să fugă din ţară. Aceştia primeau contra cost certificate de scutire medicală pentru serviciul militar. Zelenski a spus atunci că au fost deschise 112 dosare penale şi a numit cazurile de mită pe timp de război drept acte de înaltă trădare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Un ofiţer ucrainean, filmat pe ascuns cum sărută mai multe femei la el în birou, a cerut să fie transferat pe front. VIDEO