Antena Meniu Search
x

Video Un șofer și-a plătit benzina în monede de 5 și 10 bani. Ce i-a transmis casierei

Carburanţii s-au ieftinit astăzi, cu 50 de bani pe litru. Marile lanţuri de benzinării au redus tarifele încă de azi-noapte, însă fiecare a acordat reducerea...în stilul propriu. În unele staţii, preţul de la pompă era diferit de cel afişat la intrare. Şoferii sunt în continuare nemulţumiţi de valoarea compensării şi spun că nu acoperă nici măcar pe jumătate scumpirile.

de Ioana Matei

la 01.07.2022, 20:59

Vezi și

Marile lanţuri de benzinării din ţară au aplicat compensarea încă de la primele ore. Doar că şoferilor încă li se pare că reducerea de 50 de bani pe litru e o glumă proastă, în contextul scumpirilor din ultimul an.

"La 40 de litri, era 6 lei benzina, 240 de lei, să zic un plin. Ieri, am dat cu 100 de lei mai mult. 340 de lei."

"Deci, 20 de lei, la 40 de litri e nimic."

Benzinarii aplică compensarea cum își doresc

Pe acelaşi subiect

Câte benzinării, atâtea obiceiuri. Fiecare companie a aplicat reducerea în stilul propriu.

Ioana Matei, reporter Observator: "Unele benzinării au afişat noile tarife pe grila de preţuri de la intrare, dar şi la pompă, iar aceste lucruri sunt precizate prin afişe puse separat. În alte benzinării, preţul nou este afişat la intrare, însă, la pompă, este în continuare cel vechi, iar, la final, atunci când mergeţi la casă, veţi găsi reducerea scăzută din suma totală, pe bon."

A treia variantă este afişarea preţului redus peste tot, inclusiv pe bon. Au existat inclusiv surprize neplăcute. La Giurgiu, un şofer a plătit tariful întreg, deşi era afişat cu reducere. În cazul firmelor, care folosesc carduri pentru carburanţi, reducerea nu se aplică pe loc.

"Deci, se facturează factura şi atunci vă scad ăia 50 de bani la câţi litri aţi alimentat dumneavoastră toată luna, da?"

"Deci, acum, pe bon, n-o să fie."

Specialiştii spun că modificările de preţ se fac extrem de uşor. Silviu Asănică, inginer case de marcat: "Benzinăriile au şi folosesc imprimante fiscale care sunt conectate la sistemele de gestiune. În câteva secunde poate fi pus noul preţ de vânzare şi sistemul va actualizat noul preţ la pompe."

Operatorii mai mici, care folosesc case de marcat manuale, pot schimba preţul doar cu ajutorul tehnicienilor autorizaţi.

"Acesta poate fi programat pe loc."  

"Pentru a face vânzarea, operatorul va putea tasta direct cantitatea şi, după cum vedem, preţul articolului este cel modificat."

Şoferii sunt nemulţumiţi de compensare

Praf în ochi aruncat de guvernanţi. Aşa privesc şoferii cei 50 de bani economisiţi la fiecare litru alimentat.

"24 de lei, la un plin. E bătaie de joc."

"Era 99 de lei acolo şi 94 de lei mi-a dat la card."

 "M-a ajutat rău de tot, da. Adică, în 3,4 ani reuşeşti să mai faci încă un milion."

Seara trecută, la Iaşi, sute de maşini s-au strâns în centrul oraşului, în semn de protest.

"Să dea carburantul înapoi. E foarte scump, s-a dublat. Ajungem la faliment. De două luni, duba stă pe dreapta."

Revoltat că motorina îl arde tot mai mult la buzunar, un şofer a decis să facă plata în monede de 5 şi 10 bani.

"Mai am vreo 10 şi o să alimentez până mâine dimineaţă. O să dureze ceva. Îmi pare rău că a picat la dumneavoastră."

La Piteşti, s-a intonat inclusiv imnul României. "Aţi văzut ce a spus domnul Iohannis. 50 de bani nu mai sunt bani? Asta e o bătaie de joc din partea Guvernului", a spus unul dintre participanți.

În urma compensării, noile preţuri pentru motorină,  variază în jurul a 8,7 lei pe litru, iar benzina costă aproximativ 8,2 lei pe litru. Ordonanţa de Urgenţă este în vigoare până la 1 octombrie, însă reducerea tarifelor rămâne la latitudinea companiilor, care pot renunţa oricând la aplicarea ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Un șofer și-a plătit benzina în monede de 5 și 10 bani. Ce i-a transmis casierei