Antena Meniu Search
x

Video Mai mulți băcăuani s-au prins în horă la o benzinărie, în semn de protest față de prețul carburanților

Mai mulți șoferi s-au prins în horă, la o benzinărie din Bacău, și nu tocmai de bucurie. Sătui de scumpirea constantă a benzinei și a motorinei, oamenii au dansat în fața pompelor, în speranța că guvernanții vor înțelege mesajul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.07.2022, 15:45

horă la o benzinărie din Bacău
Mai mulți băcăuani s-au prins în horă la benzinărie, în semn de protest față de prețul carburanților - BZBC / Youtube

Nemulţumiţi de preţurile mari la benzină şi motorină, românii ies tot mai des în stradă. Cei mai mulţi consideră ajutorul de 50 de bani făgăduit de Guvern ca fiind o bătaie de joc. Aşa că s-au organizat pe reţelele de socializare şi au ieşit să protesteze atât în Capitală, cât şi în toate marile oraşe ale ţării.

La Bacău, "protestul" a fost cu muzică și joc. Oamenii s-au prins în cerc la horă, au dat drumul la muzică, cât să răsune până la București, și au început să danseze. Desigur, demersul artistic al șoferilor nu putea fi dat uitării, motiv pentru care unul dintre ei s-a sacrificat și a filmat întregul moment.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

De la miezul nopţii, carburanții s-au ieftinit cu 50 de bani. Cât costă litrul de benzină sau motorină

În ciuda protestelor din toată ţara, de la miezul nopţii, preţul carburanţilor s-a ieftinit cu 50 de bani. De exemplu, dacă aseară preţul motorinei era de 9 lei şi 27 de bani, iar un litru de benzină costa 8 lei şi 71 de bani, astăzi motorina costă 8 lei şi 77 de bani pe litru, iar benzina  8 lei şi 21 bani.

Aşadar, la un plin de 50 de litri de carburant, şoferii vor economisi în jur de 25 de lei. Reducerea va fi suportată în mod egal de stat și de operatori, fără a fi o obligație pentru toate benzinăriile. Pentru început, benzinăriile vor suporta din propriile fonduri compensarea cu 50 de bani pentru fiecare litru de carburant, urmând ca, mai apoi, să plătească taxe mai mici către stat.  

Ieftinirea carburanţilor, la mâna benzinăriilor

Ministrul Energiei a precizat cât se poate de clar că preţul la pompă este compensat doar de companiile care doresc să facă asta. "Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu este ceva obligatoriu", a declarat Virgil Popescu.

Şi Executivul este încrezător că foarte mulţi benzinari vor intra în acest program care va dura doar trei luni, pentru că asta le va reduce taxele.

"Compensarea se va face cu obligaţiile fiscale ale acestora, TVA, impozit pe profit. Din analizele noastre, estimăm că stingerea se va face pe partea de TVA. Costurile vor fi în jur de 800 de milioane de lei", a explicat Mihai Diaconu, secretar de stat în ministerul de Finanțe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Mai mulți băcăuani s-au prins în horă la o benzinărie, în semn de protest față de prețul carburanților