Antena Meniu Search
x

Video Proteste în benzinăriile din România, după ieftinirea carburanţilor: "Este strigător la cer să micşoreze cu 50 de bani"

Românii nemulţumiţi de preţurile mari la benzină şi motorină au ieşit şi ieri în stradă. Cei mai mulţi consideră ajutorul de 50 de bani făgăduit de Guvern ca fiind o bătaie de joc. Aşa că s-au organizat pe reţelele de socializare şi au ieşit să protesteze atât în Capitală, cât şi în toate marile oraşe ale ţării.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 08:21

Vezi și

În Capitală, sătui de nenumăratatele scumpiri ale carburanţilor din ultima perioadă, oamenii au ieşit să-şi strige nemulţumirile în Piața Victoriei.  

Zeci de proteste în benzinăriile din România

Protestatară: Este strigător la cer să micşoreze cu 50 de bani, în condiţiile în care preţul în două luni a crescut cu 3 lei şi..  

Şi benzinăriile s-au umplut. Nu de clienţi, ci de oameni dornici să boicoteze staţiile peco. Unii au ales să alimenteze de câţiva bani, pe când alţii au ales să facă plinul, doar că au plătit... „cu aceeaşi monedă“. 

Pe acelaşi subiect

Protestatar: - Mai am vreo 10. Şi o să alimentez până mâine dimineaţă. 

- Foarte bine. Nici o problemă. 

Protestatar la pompă: Preţul mi se pare exagerat, exagerat! E foarte mare! Eu până la Baia Mare bag de 2000 de lei.  

La Iaşi, şoferii au blocat centrul oraşului cu maşinile, circulând cu viteză extrem de mică. 

Clara Mihociu - reporter Observator: Peste 150 de maşini merg cu o viteză redusă, de doar 20 de km la oră, pe străzile din oraş, timp de 3 ore.  

Protestatar: Ăsta este regimul lui Klaus Iohannis care ne păcăleşe, încearcă să ne spună că cu 25 de bani, 50 de bani se rezolvă lucrurile, în schimb preţurile s-au dublat. 

Poliţiştilor nu le-a plăcut forma de protest a ieşenilor şi au tăiat amenzi.

Protestatar şi poliţist: Uitaţi ce face poliţia Iaşiului. În loc să asigure ordinea şi liniştea publică, se bagă peste acţiunea noastră autorizată.  

- Nu plecăm. 

- Plecăm toţi sau niciunul. 

- Deci nu plecăm de aici. 

Şi străzile din Ploieşti au fost blocate de zeci de maşini care au circulat în coloană, în semn de protest. Cu avariile pornite şi claxoanele apăsate, şoferii au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei critice în care au ajuns.

Reporter-Şofer: Dacă nu se schimbă lucrurile, continuaţi şi zilele următoare?

- Da, da, da. 

La Piteşti, zeci de maşini au plecat în coloană spre toate benzinăriile din oraş, cu gândul de a le bloca. Şi aici, şoferii au ales să alimenteze de 50 de bani.

Protestatar: Atât! Atât! N-avem mai mult! 50 de bani sunt 50 de bani, nu?  

Şofer: Soluţia ar fi plafonarea preţurilor, părerea mea. Noi avem atâtea resurse motorină, benzină, gaze. Şi statul e acţionar majoritar.  

La Braşov, protestatarii au umplut parcarea unui centru comercial. Au lipit afişe pe maşini, cu înscrisul: "Protest împotriva dublării preţului la carburanţi", iar pentru a îndemna şi pe alţii să li se alăture au facut live pe reţelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Proteste în benzinăriile din România, după ieftinirea carburanţilor: "Este strigător la cer să micşoreze cu 50 de bani"