Antena Meniu Search
x

Video Voucherele de vacanţă acoperă noi cheltuieli. Ce trebuie să ştie românii care au copii

Părinţii ar putea, de acum înainte, să îşi trimită copiii în tabere folosind tichetele de vacanţă. Un proiect de lege în acest sens a fost deja votat în Parlament. Iată ce cheltuieli pot acoperi părinții cu aceste vouchere.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.06.2022, 09:41

Vezi și

Veşti bune pentru părinţi, care le pot plăti copiilor anumite cheltuieli cu ajutorul voucherelor de vacanţă. Este vorba despre cheltuielile aferente taberelor şcolare naţionale, dar şi tematice organizate pe teritoriul ţării noastre.

Tichete de masă de până la 30 de lei

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost stabilit şi cuantumul tichetului de masă, care poate să ajungă la 30 de lei. Excepţie fac însă organizaţiile sindicale, care ocazional pot oferi tichete cadou, în perioada sărbătorilor, pentru cei care fac parte din aceste structuri. 

Voucherele de vacanţă, gură de oxigen pentru turismul intern

Pe acelaşi subiect

Voucherele de vacanţă, pe care Guvernul a anunţat că le va acorda din nou anul viitor, au fost colacul de salvare al turismului intern, o arată un studiu recent, realizat de o platformă hotelieră online. Potrivit cercetării, mai bine de 20 la sută dintre respondenţi au afirmat că NU au mers în vacanţă prin ţară înainte de a primi aceste tichete, în vreme ce puţin peste 40 la sută recunosc că au călătorit şi înainte de acordarea voucherelor.

Cum au folosit românii tichetele? Cei mai mulţi, adică mai bine de jumătate, spun că şi-au rezervat vacanţa de vară. Peste 30 la sută le-au folosit pentru weekendurile prelungite, iar 8 la sută, pentru un city-break în ţară. 

  • 53% pentru vacanţa de vară
  • 32% pentru weekenduri prelungite
  • 8% pentru un city-break prin ţară
  • 4% pentru Paşte, Crăciun 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Voucherele de vacanţă acoperă noi cheltuieli. Ce trebuie să ştie românii care au copii