Antena Meniu Search
x

Peste 150 de mii de tineri absolvenţi de liceu au susţinut astăzi prima probă a examenului de Bacalaureat

Prima probă a bacalaureatului, cea de limba şi literatura română, s-a dat astăzi în condiţii speciale. Peste 155.000 de absolvenţi de liceu speră că vor reuşi să treacă anul acesta de examenul maturităţii.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 16:59

Vezi și
  • Tinerii şi părinţii au sperat ca subiectele să fie uşoare.
  • Profesorii s-au asigurat că tinerii respectă indicaţiile epidemiologilor.

Înainte să intre în săli, absolvenţii de liceu au trecut proba termometrului. La Colegiul Spiru Haret din Suceava, elevii au avut de respectat reguli stricte înainte să intre în sălile de examen.

Cristina Mlenarz, director adjunct: Doamnele asistente le iau temperatura, apoi trec prin tunelul de dezinfectare, li se da o masca noua. Pe cea veche o arunca la pubela. Sunt 22 de sali plus o aula plus o sala multimedia.

Chiar dacă uneori au părut să uite de distanţarea socială, profesorii s-au asigurat că tinerii respectă întocmai indicaţiile epidemiologilor.

Acelaşi scenariu a avut loc şi la Liceul Mihai Viteazul Ploieşti. Deşi masca i-a încurcat un pic, absolvenţii au încercat să respecte regulile de protecţie împotriva COVID-19.

Cum accesul la examen a fost greoi, tinerii dar şi părinţii au sperat ca măcar subiectele să fie mai uşoare.

Alături de absolvenţii de anul acesta au dat probele şi peste 32.000 de elevi din seriile anterioare. Iar după examenul la limba română, majoritatea cred că au avut noroc.

Optimişti sunt şi absolvenţii Liceului Tehnologic din Voineşti, locul unde anul trecut promovabilitatea la BAC a fost 0.

Următoarea probă a examenului de bacalaureat va avea loc miercuri, proba obligatorie a profilului, iar pe data de 25 iunie va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Afișarea rezultatelor se va face pe 30 iunie, până la ora 12.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Peste 150 de mii de tineri absolvenţi de liceu au susţinut astăzi prima probă a examenului de Bacalaureat