Antena Meniu Search
x

Admiterea la facultate se va face în condiții speciale în acest an

După modelul examenelor de Evaluare Naţionale şi Bacalaureat care se vor da anul acesta într-un mod special, şi admiterea la facultate va avea reguli noi.

de Redactia Observator

la 12.06.2020, 15:26

Vezi și
  • Peste 2000 de candidaţi sunt aşteptaţi la Universitatea de Medicină din Ardeal.
  • La Babes Bolyai, înscrierile se vor face doar pe Internet.

Dacă unele universităţi s-au adaptat şi îşi vor accepta viitorii studenţi pe baza mediei de la Bac, sunt şi specializări care nu renunţă la examenul clasic. La Cluj, de exemplu, cei care vor să devină medici sau actori vor trebui să susţină probele în faţa profesorilor. Cu respectarea regulilor de distanţare.

Examenul la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj se va desfăşura anul acesta în mod clasic, dar cu păstrarea distanţării sociale.

Anca Buzoianu - Rector UMF Cluj: Am fost nevoiti sa apelam si la alte universităţi si la sali de conferinte mari din orasul nostru. Eu sper sa fie mai multi decat anul trecut asa cum a aratat simularea care a aratat 100 si ceva de candidati in plus fata de anul trecut.

Unul din locurile unde viitorii medici vor da probele de admitere este chiar sala de sport din oraş.

Peste 2000 de candidaţi sunt aşteptaţi în această vară să se înscrie la cea mai mare Universitate de Medicină din Ardeal. La cealaltă mare Universitate din Cluj, Babes Bolyai, înscrierile se vor face doar pe Internet.

Daniel David, rector UBB: Admiterea se va face printr-o varianta online. Fiecare universitate să stabilească propria metodologie. Unele au ales nota la BAC, altele probele de concurs.

Cei care visează la o carieră pe scenă vor trebui să-şi demonstreze aptitudinile în faţa profesorilor.

Daniel David, rector UBB: Cei de la teatru si film vor face procedura de admitere in metoda traditionala pastrandu-se regulile de distanţare.

La Universitatea Babeş Bolyai admiterea pentru cele 17 000 de locuri va avea loc în perioada 9 și 30 iulie, în timp ce la UMF, cei 2000 de candidaţi vor da examenele în 25 şi 26 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Admiterea la facultate se va face în condiții speciale în acest an