Antena Meniu Search
x

Azi sună clopoţelul pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Ministerul Educației vrea să recupereze cele 2 săptămâni de vacanţă forţată de la finalul lunii octombrie

Nici nu a început bine anul, că elevii se întorc la şcoală. La gimnaziu şi liceu cursurile încep de astăzi. Mulţi elevi şi părinţi sunt supăraţi că au fost nevoiţi să îşi scurteze vacanţa. Însă autorităţile din Educaţie spun că nu există altă soluţie pentru recuperarea zilelor libere de anul trecut. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.01.2022, 13:23

Vezi și

Gata distracţia. Azi, la prima oră, sună clopoţelul pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Dacă nu luăm în calcul weekendurile, pentru aceştia, vacanţa de iarnă a durat doar şase zile. 

Mădălina Iacob: 24 decembrie a fost prima zi de vacanță pentru copii. Iar duminică a fost ultima zi de vacanță pentru toate clasele de gimnaziu și liceu. Așadar, dacă facem un calcul, fără weekenduri, acești elevi au avut doar 6 zile de vacanță de iarnă, față de două sau trei săptămâni cât și-ar fi dorit. 

S-a ajuns aici pentru că, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, au avut două săptămâni de vacanţă forţată la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie. Ministrul Educaţiei a hotărât că materia se poate recupera prin scurtarea vacanţei de iarnă cu o săptămână şi anularea activităţilor din Şcoala Altfel din acest an. 

Silviu Morcan, președinte CNE: Ministerul are senzația că se face școală în această săptămână, când știm prea bine că nu prea se va face. Și dacă vor fi eleviii la școală, nu știu cât de în priză vor fi la orele de curs.

Pe acelaşi subiect

O recunosc şi părinţii, şi elevii. 

Părinte: Sunt obosiți deja, nu au reușit să facă temele de vacanță, e urât să mergi pe 3.

Aşa că unii au decis să-şi prelungească puţin distracţia, ca să mai profite de zăpada de pe pârtii. 

Clasele primare, grădinițele și creșele, încă în vacanță

Clasele primare, grădiniţele şi creşele mai au o săptămână liberă. 

Mădălina Iacob: Cursurile vor începe pe 10 ianuarie, iar semestrul I continuă până în dată de 17 ianuarie, când începe imediat semestrul al doilea. Nu va mai există o vacanţă intersemestrială că în ceilalți ani, iar următoarea este abia vacanță de Paşte. 

Autorităţile nu iau în calcul o altă variantă de vacanţă. Speră să ţină şcolile deschise cât mai mult timp, în condiţiile în care în alte ţări, cum ar fi Olanda şi Italia, orele se desfăşoară online deocamdată, din cauza noii tulpini Omicron

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Azi sună clopoţelul pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Ministerul Educației vrea să recupereze cele 2 săptămâni de vacanţă forţată de la finalul lunii octombrie