Antena Meniu Search
x

Video Casa Experimentelor, locul ideal în care copiii pot afla tot ce ţine de domeniul ştiinţei

Experimentele educative îi ajută pe copii să descopere lumea ştiinţei. Foarte importante şi bine-venite mai ales în această perioadă. Le pot face la Casa Experimentelor, chiar aşa se numeşte, un centru special din Capitală, unde cei mici au la dispoziţie zeci de exponate.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 12.03.2021, 13:32

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aici, copiii învaţă, de pildă, cum funcţionează curentrul electric, în mod practic, nu din cărţi. Pe scurt, învaţă lucruri serioase într-o manieră distractivă. 

Gabriela Ionescu, fondator proiect: Copiii înţeleg ce e electricitatea, care sunt pericolele electricităţii, învaţă despre câmpul electromagnetic.

Copiii învaţă, în mod practic, tot ce ţine de domeniul ştiinţei

Adică despre orice principiu din fizică, dar şi despre fenomenele din natură. Se adresează copiilor mai mari de trei ani, care pot petrece cel puţin două ore printre obiectele expuse la centrul Casa Experimentelor. Obiecte pe care le admiră dar cu ajutorul cărora învaţă şi de ce trebuie să iubească ştiinţa.

Gabriela Ionescu, fondator proiect: Sunt mulţi adulţi care spun: "Dacă aveam şi eu aşa ceva pe vremea mea. Sigur studiam mai mult în domeniul ştiinţelor."

Toate instrucţiunile fiecărui experiment sunt scrise pe o placă specială. Părinţii sunt cei care le citesc copiilor ce trebuie să facă pentru a descoperi pas cu pas legile care ne încojoară.

Gabriela Ionescu, fondator proiect: În fiecare zi îmi doresc ca această casă a Experimentelor să existe peste ani. Am acumulat mult prea multe datorii, la chirie, nu am beneficiat de măsurile de sprijin acordate de guern, suntem pe dinafară, suntem oricând în situaţia de a fi închişi. Ne stârneşte curiozitatea de a descoperi mai mult, în acest domeniu. Noi asta vrem să facem să îi stârnim pe copii să studieze partea de ştiinţe exacte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Casa Experimentelor, locul ideal în care copiii pot afla tot ce ţine de domeniul ştiinţei