Antena Meniu Search
x

Ce reguli de protecţie trebuie respectate în grădinițe

Au apărut ghidurile pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ începând cu 14 septembrie. Regulile au fost publicate pe site-ul EducaţiaContinuă.edu.ro.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.09.2020, 13:25

Vezi și
  • La grădiniţele cu program normal copiii vor trebui să vină cu pacheţelul de mâncare de acasă.
  • Cât despre dezinfecţie se va face şi în curtea grădiniţelor, dar şi în interiorul unităţilor

Părinţii ori aparţinătorii nu vor mai avea acces în interior. Doar angajaţii şi copiii vor mai putea intra şi asta prin mai multe uşi de acces, iar acolo unde nu există, trebuie respectată distanţarea fizică.

Şi tot despre distanţare fizică vorbim şi la ore, dar şi în locurile de odihnă la grădiniţele cu program prelungit. Minimum un metru va trebui să existe între bănci, dar şi între paturi, iar pentru a se evita aglomeraţia, fiecare grupă va fi împărţită în subgrupe, practic vor fi maximum 10 copii într-o clasă.

Ceea ce, dacă ne uităm la Bucureşti, unde sunt câte 25 de copii într-o grupă, iar spaţiile de clase, ocupate complet, nu este posibil. Ce faci cu ceilalţi copii, îi trimiţi acasă? Aşteptăm răspunsuri.

La grădiniţele cu program normal copiii vor trebui să vină cu pacheţelul de mâncare de acasă dar atenţie când îl pregătiţi, să nu fie perisabile. În cazul grădiniţelor cu program prelungit, putem apela la sistemul catering, dar mâncarea trebuie servită în farfurii de unică folosinţă.

Cât despre dezinfecţie se va face şi în curtea grădiniţelor, dar şi în interiorul unităţilor: se va mătura şi se va spăla zilnic, iar aceeaşi regulă se aplică şi tuturor obiectelor precum clanţe sau întrerupătoare care vor fi dezinfectate de mai multe ori pe zi.

Vă reamintim: masca este obligatorie de la vârsta de şase ani în sus şi în spaţiile închise, deci copiii de la grădiniţă nu trebuie să o poarte.

E clar că simplu nu va fi. Dovadă stă şi experienţa altor ţări. Pentru mai multă siguranţă, unele guverne au decis să amâne reluarea cursurilor cu câteva zile. 

Grecia, acolo unde şcoala urma să înceapă ieri, îşi cheamă copiii în clase abia pe 14 septembrie. Aici însă motivul este unul neaşteptat: din cauza pandemiei, multe familii şi-au întârziat vacanţa şi nu şi-ar fi putut trimite, la timp, copiii la cursuri.

Şi cea mai mare reţea de şcoli publice din Statele Unite, cea din statul New York, îşi va relua activitatea cu 11 zile mai târziu decât era programat. Amânarea permite testarea elevilor şi a profesorilor, pentru noul coronavirus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ce reguli de protecţie trebuie respectate în grădinițe