Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce specializări aleg tinerii străini care vin să studieze la universităţile din România

Tot mai mulţi tineri străini îşi doresc să facă o facultate în România. Zeci de mii de candidaţi din afara Uniunii Europene au aplicat pentru un loc la universităţile de la noi. 

de Clara Mihociu

la 04.09.2024 , 09:10

Au fost depuse 82.000 de solicitări de tineri din 160 de ţări de pe cinci continente, lucru care a surprins pe toată lumea. Cererile au fost depuse la începutul acestui an, în perioada ianuarie-martie, la Ministerul Afacerilor Externe.

Au fost acceptaţi doar 500 de bursieri din afara UE

S-a făcut o departajare, astfel că doar 500 de bursieri din afara Uniunii Europene au fost acceptaţi. 

Vezi și

Criteriile care au stat la baza acestei departajări au ţinut cont atât de performanţele academice ale tinerilor, cât şi de distribuirea geografică, echilibrul de gen, dar şi de obiectivele pe care România le are în politica externă cu ţările din care provin aceşti acndidaţi.

Cele mai căutate specializări 

Vor învăţa la universităţi din toată ţara, atât din Bucureşti cât şi de la Iaşi, Braşov, Timişoara, Craiova, Sibiu, Constanţa sau Cluj-Napoca. Facultăţile sunt dintre cele mai diverse. Au ales atât Relaţiile Internaţionale, cât şi Inginerie, Agronomie, Tehnologia Informaţiei sau Economie.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Educaţie » Ce specializări aleg tinerii străini care vin să studieze la universităţile din România