Dacă înveți mai multe limbi străine, când ești tânăr, ai o viață mai lungă și mai sănătoasă
Aceasta este una dintre concluziile prezentate în cadrul unei conferințe care a avut ca temă ”Rolul activităților extracurriculare în educația și dezvoltarea copiilor și tinerilor”.
”Aș vrea să subliniez importanța unor activități extracurriculare, în domeniul lingvistic, pentru viitorul apropiat și îndepărtat al tinerilor și al copiilor. Pentru viitorul apropiat, mă refer la dezvoltarea abilităților cognitive și lingvistice, care le facilitează parcursul școlar, fie prin faptul că se previne abandonul școlar, fie prin faptul că se dezvoltă multilateral și au rezultate mult mai bune la școală. Iar pentru viitorul îndepărtat, competențele sociale și culturale și dezvoltarea neurologică, dobândită prin învățarea și utilizarea, la nivel avansat, a uneia sau mai multor limbi străine, stau la baza unei cariere plurivalente de succes, în special când vorbim despre dezvoltarea pe plan internațional. În plus, studiile făcute în Belgia și în Olanda, în ultimii 5 ani, arată că persoanele care pot vorbi 2 sau mai multe limbi străine, în mod fluent, și au capacități sociale dobândite prin activități extracurriculare, sunt cu mult mai puțin expuse bolilor bătrâneții, precum alzheimer sau bolile de pierdere de memorie, asociate cu înaintearea în vârstă”, a declarat Victoria Lupașcu din Canada - Lector Universitar la University of Montréal, Canada, Doctor în Studii Asiatice și Literatură Comparată, în cadrul conferinței.
Speakeri de top, psihologi, profesori, specialiști și cercetători în educație din România, Grecia, Canada, Republica Moldova și America au dezbătut rolul și locul activităţilor extracurriculare în educaţia copiilor, precum și cele mai importante beneficii pe care le aduc acestea în dezvoltarea armonioasă a copiilor. La eveniment au participat, live, pe platforma Zoom Webinars, peste 250 de profesori din toată țara.
Conferința a fost organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România, în cadrul Programului WEBDIDACTICA Educațional.
Înregistrarea conferinței este disponibilă pe canalul de Youtube al Fundației Dan Voiculescu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰