Antena Meniu Search
x

Descoperă educația viitorului alături de speakerii de top la conferința Webdidactica

Ultima conferință WEBDIDACTICA din acest an aduce în prim-plan tema „Educația 2.0: Provocări și Oportunități pentru Școala Viitorului”. Evenimentul, desfășurat online, reunește experți de renume în domeniile educației și tehnologiei, oferind o platformă pentru părinți, educatori și profesori, care doresc să se adapteze la provocările educaționale contemporane și pe fructificarea oportunităților oferite de tehnologie.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 17:18

Conferinta webdidactica
Conferinta webdidactica

Marian Staș, expert în educație și Președinte al Clubului Liderii Mileniului Trei, va vorbi despre importanța alegerii curriculumului de către elevi. Tema prezentării sale, „Cum învățăm să alegem, la școală. Curriculum la decizia elevilor, din oferta școlii - Lecții de fond”, explorează modalități de implicare activă a tinerilor în educația lor.

„România pe bune începe cu școala pe bune. Unul dintre punctele de start critice este de a învăța să decidem, să alegem și să ne asumăm consecințele. Am creat modelul curriculumului la decizia elevilor tocmai pentru a încuraja tinerii să-și asume dezvoltarea propriei educații într-un echilibru între cerințele comunității și aspirațiile personale,” spune Marian Staș.

În continuare, Dănuț Eremenco, expert în digitalizarea educației, va discuta despre „Factorul uman în transformarea digitală – relația dintre experiența de predare-învățare și adopția tehnologiei digitale”.

„Ne aflăm într-un moment crucial în care fără tehnologie nu ne putem dezvolta semnificativ. Este vital să depășim barierele care pot împiedica adoptarea tehnologiei digitale și să ne asigurăm că experiența utilizatorului facilitează învățarea și dezvoltarea competențelor,” afirmă Dănuț Eremenco.

Alex Dohotaru, inovator în realitatea virtuală și augmentată, va completa panelul despre tehnologie, abordând tema „Revoluția educațională - sinteza dintre AI și mediile imersive”. Viziunea sa despre integrarea tehnologiei în educație deschide noi perspective asupra viitorului învățământului.

Gabriela Maalouf, psiholog și expert în educație, va încheia seria prezentărilor cu tema „Comportamentul digital - competența sau dependența?”, analizând modul în care tehnologia influențează comportamentul tinerilor.

„Din ce în ce mai mulți părinți și profesori își pun problema faptului că tinerii își petrec destul de mult timp în mediul online și nu neapărat în avantajul lor. Vom dezbate la WEBDIDACTICA cum facem ca această competență digitală să fie una eficientă pentru copiii noștri și nu cumva să cadă într-o dependență,” explică Gabriela Maalouf.

Conferința WEBDIDACTICA va avea loc online, marți, 12 decembrie 2023, la ora 17:00. Pentru înscrieri, completați formularul de înregistrare de aici:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfm6yclNtJFy9vb8_XNY3OajK-mQfzw7Mw0jvVSR4zdEiMlzQ/viewform

Seria de conferințe WEBDIDACTICA, proiect de referință al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, are ca obiectiv susținerea cadrelor didactice și a părinților în procesul de adaptare la dinamica educațională modernă. Prin această inițiativă, Fundația contribuie activ la modelarea viitorului educației în România, punând bazele unei colaborări eficiente între diferitele părți, experți și practicieni, implicate în procesul educațional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Descoperă educația viitorului alături de speakerii de top la conferința Webdidactica