Antena Meniu Search
x

Video Doi elevi au creat cu zero lei sala de clasă cu cel mai curat aer şi cea mai bună lumină

Într-un liceu din Bucureşti există sala de clasă cu cel mai curat aer, cea mai potrivita lumină şi cea mai bună acustică. Este performanţa a doi ingineri de la Universitatea Tehnică de Construcţii, care în doar o lună au transformat o clasă obişnuită într-una perfectă pentru orele lungi de studiu. Totul, fără să cheltuie un leu din bugetul şcolii.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.11.2021, 20:49

Vezi și

Cu lumină albă, puternică şi difuză, la temperatură optimă şi cu aer filtrat. Aşa învaţă o parte dintre elevii de la liceul Mihai Viteazul din Bucureşti. În doar o lună, doi ingineri de la facultatea de inginerie a instalaţiilor au reuşit să transforme o clasă obişnuită într-una aproape perfectă pentru studiu.

Calitatea aerului este monitorizată constant în sala de clasă

În momentul în care senzorii detectează o creştere a concentraţiei de dioxid de carbon, purificatorul de aer porneşte automat şi poate aduce în acest spaţiu până la 1000m3 de aer proaspăt în fiecare oră.

Tiberiu Catalina, inginer: Acest debit de aer minimal nu se poate asigura doar prin deschiderea ferestrelor în cele 10 minute de pauză. În spate are o serie de filtre, are ventilatoare care sunt foarte silenţioase

Pe acelaşi subiect

Şi acustica sălii a fost îmbunătăţită. Pereţii au fost căptuşiţi cu panouri fonice, care reduc ecoul în încăpere.

Tiberiu Catalina, inginer: Tot ceea ce vorbeşte profesorul ajunge mult mai bine la nivelul elevilor.

Profesor: Profesorul pleacă odihnit de la oră din această sală de clasă pentru că nu trebuie să folosească o tonalitate ridicată. Este o îmbunătăţire semnificativă şi se simte acest lucru şi din partea elevilor

Până şi temperatura din sala de clasă este ideală pentru învăţat. Două robinete cu termostat păstrează constant sala de clasă la aproximativ 20 de grade celsius.

Elev: Parcă respiri un pic mai uşor. Lumina ajută foarte bine mai ales că dimineaţa la ora 8 când nu ai chef de ore te trezeşte

Elev: Ne auzim mult mai bine profesorii. Întregul flow al clasei ne face să putem să ne concentrăm mai bine.

Cea mai mare parte din banii necesari pentru modernizare a venit chiar de la firmele care produc echipamentele folosite. Cei doi ingineri au avut însă şi de scos bani din propriile buzunare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Doi elevi au creat cu zero lei sala de clasă cu cel mai curat aer şi cea mai bună lumină