Liceenii au simulat activitatea Parlamentului European, la Colegiul Ion Neculce din București
Timp de o săptămână, tinerii pasionaţi de o carieră diplomatică s-au reunit pentru a simula activitatea Parlamentului European. Teme precum egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi sau problema atacurilor cibernetice au fost discutate de elevii Colegiului Naţional Ion Neculce din Bucureşti.
Timp de o săptămână, tinerii pasionaţi de o carieră diplomatică s-au reunit pentru a simula activitatea Parlamentului European. Teme precum egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi sau problema atacurilor cibernetice au fost discutate de elevii Colegiului Naţional Ion Neculce din Bucureşti, alături de două delegaţii din Italia şi Cipru.
Să fii parlamentar european nu este o joacă. S-au convins de asta elevii Colegiului Naţional Ion Neculce, care au intrat în rolul eurodeputaţilor de la Bruxelles.
O săptămână în rol de europarlamentar
La fel ca într-o şedinţă oficială, tinerii au dezbătut problemele cetăţenilor şi au încercat să găsească soluţii pentru fiecare ţară membră.
- Ora pământului 2025. Oamenii din întreaga lume sting lumina timp de o oră
- Metoda prin care adolescenții au ajuns să-și aleagă facultatea potrivită. Există însă și un avertisment
- România, în liga mare a roboticii: AutoVortex duce tricolorul la Dallas, cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu...
- Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"
- Înscrieri la clasa pregătitoare. Părinţii care şi-au făcut viză de flotant pentru un loc la şcoli de renume:...

Elevii ţin toate dezbaterile în limba engleză şi ajung apoi să participe la schimburi de experienţă cu tineri din alte ţări și chiar să aplice fără emoţii la universităţi de prestigiu.

De la dezbateri, la momente artistice
Şi, cum un parlamentar trebuie să cunoască perfect şi cultura ţării pe care o reprezintă, elevii şi-au demonstrat talentele artistice.

Nu a fost o misiune uşoară şi nici emoţiile n-au fost mici.


Lecţia lor despre prietenie ar putea ajunge până la Bruxelles. Viitorii diplomaţi şi-au prezentat proiectele în faţa colegilor, iar ideile care vor obţine cele mai multe voturi vor merge mai departe în Parlamentul European. Acolo, s-ar putea transforma în realitate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰