Antena Meniu Search
x

Elevii români au luat 3 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

Elevii români au luat 3 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, desfășurată la Maribor, în Slovenia. Competiția s-a aflat la cea de-a treia ediție.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.08.2019, 22:52

Elevii români care au fost medaliați cu aur și argint
Elevii români au luat aur și argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori - News.ro

Elevii români au luat 3 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, desfășurată la Maribor, în Slovenia. Competiția s-a aflat la cea de-a treia ediție.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori din Slovenia s-a desfășurat între 23 – 29 august. 90 de elevi din 24 de țări au participat la competiție.

Elevii români au reușit să se distingă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur și una de argint.

Medaliile de aur au fost obținute de Alexandru Luchianov, elev de clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Luca Perju-Verzotti, elev de clasa a IX-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu” din Bucureşti şi Alexandru Raul Todoran elev de clasa a VII-a la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu” din Orăştie, județul Hunedoara.

Mihnea Andreescu, elev de clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București a luat medalia de argint.

Echipa elevilor români a fost coordonată de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea  de la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu și care a fost și team leader şi de Ciprian Cheşcă, de la Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil” din Buzău, care a fost Deputy leader.

Este de notat și faptul că Alexandru Luchianov, care a luat aur și anul trecut, s-a clasat în acest an pe prima poziție cu puntaj maximum. Pe locul doi a fost românul Luca Perju-Verzotti, care a luat bronz anul trecut, transmite Ministerul Educației.

La Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori pot fi înscriși elevi din învățământul secundar, care au vârsta de până la 15 ani. Fiecare echipă are doi profesori coordonatori și maximum 4 elevi. Olimpiada e organizată după standardele Olimpiadei Internaționale de Informatică.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii români au luat 3 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori