Antena Meniu Search
x

Exclusiv Elevii ar putea intra în vacanţă forţată, de luni. Sorin Cîmpeanu a anunţat posibile modificări la structura anului şcolar

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ia în calcul modificarea structurii anului şcolari, din cauza exploziei de cazuri covid din România.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.10.2021, 15:46

Sorin Cîmpeanu ia în calcul modificarea anului şcolar
Sorin Cîmpeanu ia în calcul modificarea anului şcolar - Hepta

Recordurile negative în ceea ce priveşte cazurile de Covid-19 din România determină autorităţile să se gândească la soluţii extreme. Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţiei, a declarat pentru reporterul Observator Mădălina Iacob că sunt luate în calcul toate variantele privind modul de desfăşurare a cursurilor, cât timp oamenii nu îneţeg importanţa vaccinării. 

Sorin Cîmpeanu ia în calcul inclusiv modificarea structurii anului şcolar. “Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm. În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, o variantă ar fi ca elevii să intre în vacanţă forţată începând de luni, când clasele primare oricum au o vacanţă de o săptămână.

Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni pentru noi restricţii

Pe acelaşi subiect

Suspendarea altor activităţi, la care a făcut referire Sorin Cîmpeanu, ar putea apărea în urma şedinţei convocate de Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 17:30, pentru stabilirea unor noi restricţii.

Preşedintele României i-a chemat la Palatul Cotroceni pe responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii. Având în vedere că șeful statului a vorbit de restricţii rapide, o variantă este și starea de urgenţă. Şeful statului vrea măsuri mai dure şi mai clare pentru a opri valul patru care a dus sistemul medical în colaps. 

Marţi, România a înregistrat record de îmbolnăviri de COVID-19, dar şi de decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit lui Klaus Iohannis, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat "mult prea lent", a fost "deficitară", cauzele fiind multiple.

Klaus Iohannis a convocat azi de la ora 17.30 la discuţii toţi actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei. La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Şeful statului a spus clar că se impun cât mai curând restricţii care să ducă la limitarea pandemiei, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta care face ca cifrele să fie din ce în ce mai alarmante. ”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (...) În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Elevii ar putea intra în vacanţă forţată, de luni. Sorin Cîmpeanu a anunţat posibile modificări la structura anului şcolar