Antena Meniu Search
x

Video Noi măsuri şi reguli de călătorie în România. Când va trebui completat PLF-ul şi când trebuie făcută doza booster

Se schimbă regulile de călătorie. În curând, cei care au mai mult de 9 luni de la schema inițială de vaccinare vor trebui să facă booster-ul pentru a putea intra în România. Ba mai mult, vor trebui să completeze formularul digital cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi nu 24 cum era până acum. Cele două ordonanţe care prevăd aceste schimbări au primit avizele şi ar putea fi adoptate chiar azi în şedinţa de Guvern. 

de Larisa Bernaschi

la 03.02.2022, 14:13

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Vezi și

A început şedinţa de Guvern. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte importante. În primul rând va fi prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. O singură modificare este importantă, atunci când mergem la mall şi vrem să ajungem la centrul comercial unde se vând alimente nu vom mai avea nevoie de certificat verde la intrare.

Există şi modificări importante însă în privinţa modului în care vom completa fomularul de localizare a pasagerilor, acel PLF, când intrăm pe teritoriul României. Vom putea face acest lucru timp de 4 zile, practic, 72 de ore înainte să ajungem în ţară şi încă 24 de ore după ce ajungem pe teritoriul României.

În cazul în care nu vom completa PLF-ul, vom primi o amendă, însă şi acestea vor fi mai mici, între 500 şi 3.000 de lei, faţă de 2-3.000 cât sunt în prezent.

Acces în mall-uri pentru nevaccinaţi

Pe acelaşi subiect

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea prin care propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, şi care vine cu o modificare esenţială pentru persoanele nevaccinate. Acestea vor putea să intre în supermarketurile din mall-uri fără să deţină un certificat verde, în anumite condiţii.

CNSU a aprobat prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Printre principalele modificări propuse se află şi aceea în care este permis "accesul tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal comercializarea produselor alimentare de bază în centrele și parcurile comerciale dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, cu asigurarea unei suprafețe de min. 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoan ce poate avea acces".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noi măsuri şi reguli de călătorie în România. Când va trebui completat PLF-ul şi când trebuie făcută doza booster