Antena Meniu Search
x

Video Facultatea surpriză unde se bat 40 pe un loc. Un candidat a luat 10 la examen, deşi la BAC a avut nota 5 la Mate

Facultatea de Psihologie bate orice record. 40 de candidaţi se bat pe un loc la admitere. Concurenţă mare e şi la stat, şi la privat. Tinerii spun că sunt interesaţi de dezvoltarea personală şi că jobul e unul de viitor mai ales după pandemie. Univeristatea din Bucureşti se laudă cu promovarea pe care le-a făcut-o, de fapt, marele campion David Popovici, care s-a înscris tot la Psihologie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.07.2023, 20:47

Vezi și

Cea mai mare concurenţă a fost la psihologie cognitivă, la Universitatea din Bucureşti. 37 de candidaţi pe un singur loc la buget. Mai mult decât la Politehnică, Drept sau Medicină. 

Candidată: A fost greuţ, nu ne așteptam, faţă de exemplul care s-a postat, a fost un șoc. Am lucrat pe grilele cu raționament logic de la Institutul de Magistratură. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: În top, urmează Facultatea de Limbi și Literaturi Străine cu peste 19 candidați pe un singur loc. După aceea, Tehnologia Informației de la Facultatea de Mate-Info cu peste 18 candidați pe un singur loc bugetat. Și mai apoi Biochimia. La polul opus, unde tinerii nu prea se înghesuie la facultate sunt Geologia și Teologia Baptistă. 

Pasiunea bruscă a tinerilor români pentru psihologie

Pe acelaşi subiect

Cum se explică pasiunea bruscă şi de masă pentru psihologie?  

Candidat: Am fost la niște cursuri de dezvoltare personală, mi-a plăcut atunci foarte mult de doamna psiholoagă și atunci mi-am dat seama că asta vreau să fac mai departe. 

Candidată: A fost mult mai promovată meserie și a început să devină din ce în ce mai populară în rândul tinerilor pentru că vrem să ne dezvoltăm și pe noi și pe cei din jurul nostru. 

Şi nu doar absolvenţii de liceu se bat pentru un loc la psiholgie.

Anca Petrescu, prodecan FPSE: Avem candidaţi de vârste diferite. Sunt și oameni în a doua parte a carierei lor, de exemplu, care au hotărât să își schimbe drumul profesional, fie voiau să își împlinească un vis din tinerețe. Peste 70, 80 la sută dintre absolvenții noștri își continuă cariera în domeniile în care s-au pregătit. 

Candidat: Mama mea a făcut tot psihologie, e psihoterapeut, are centrul ei. Este un job de viitor oricum.

Criminalistica îi cucereşte pe candidaţii la facultate 

Criminalistica i-a cucerit pe tineri în seriale. Dragoş a reuşit să ia 10 la examen, deşi la BAC la mate a luat doar 5. 

Dragoş: Nu vreau neapărat să urmez calea asta, dar îmi doresc să am un anumit skill. Profilerul este cel care face profilul psihologic al suspecților și decifreaza mintea lor, și pune pe hârtie. 

Alexa: Mi-aș dori să fiu psiholog criminalist. M-a pasionat latura asta dintotdeauna. 

Reporter: De unde?

Alexa: De când eram mică mă uităm la tot felul de documentare despre criminali. 

David Popovici va fi student la Universitatea Bucureşti din toamnă

Reprezentanții Universității cred că cea mai bună promovare le-a făcut-o campionul David Popovici, care din toamnă va fi student aici. 

Marian Preda, rector Universitatea din Bucureşti: Avem 4 medaliați cu medalii la olimpiade internaționale. Avem 3 medaliați la sporturi olimpice. Universitatea le asigură cazare gratuită, un program special, cu activitate flexibilă pe perioada competițiilor acestora burse în bani. 

Specialiştii spun că interesul tinerilor se explică şi altfel.

Gabriel Diaconu, psihiatru: Să nu uităm că oamenii care astăzi dau la facultate sunt oamenii care intrau la liceu în 2019, prin urmare tot ce au trăit ei în ultimii 3,4 ani a fost pe de o parte însoţit de anormal.

Mulți dintre cei care termină Psihologia pot lucra şi în Resurse Umane, Consultanţă sau Marketing. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Facultatea surpriză unde se bat 40 pe un loc. Un candidat a luat 10 la examen, deşi la BAC a avut nota 5 la Mate