Antena Meniu Search
x

Video Înscrierile la liceu încep vineri. Sfaturile pe care trebuie să le ia în calcul elevii şi părinţii înainte de a completa fişa de înscriere

Vineri încep înscrierile la liceu! Şi pentru mulţi elevi şi părinţi va fi un adevărat examen al răbdării şi atenţiei. Procedura e destul de greoaie şi orice sfat şi truc ajută. Ce opţiune ar trebui să fie prima pe listă şi care e cel mai bun liceu - acestea sunt cele mai frecvente întrebari pe care le primesc acum diriginţii.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.07.2021, 18:54

Vezi și
  • Elevii află pe 24 iulie dacă au intrat la liceul dorit.

Vedem broşura pentru admiterea la liceu pe care părintele, împreună cu elevul, trebuie să o analizeze cu sfinţenie. Sunt peste 150 de pagini cu toate liceele din Capitală şi mediile aferente anului trecut. După ce au făcut o listă preferată acasă, următorul pas pentru elev este să vină la şcoală şi să completeze fişa de înscriere. 

Reporter: Cum se completează fişa de înscriere?

Daniela Voinea, director Şcoala Sfinţii Voievozi: În ordinea preferinţelor copilului şi, insist, copilului, că e bine să îl ascultăm. Avem grijă ca primele căsuţe să fie completate cu profilul, dar şi cu media care să fie sensibil egală cu cea de anul trecut. Mai mare puţin, dar să nu depăşească o zecime, maxim două. Sub nicio formă numărul de opţiuni nu trebuie să fie mic. O fetiţă, de exemplu, nu a vrut să participe decât la două unităţi. A completat primele două opţiuni şi aici nu a intrat, iar în a doua opţiune iarăşi nu a mai intrat pentru că se ocupaseră locurile. 

Elevii află pe 24 iulie dacă au intrat la liceul dorit

Pe acelaşi subiect

Reporter: Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac elevii? 

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educaţiei: Să se pună pe verticală şi nu pe orizontală. Vă rog să fiţi atenţi, dragi copii! Vreau să atrag atenţia că media de admitere de anul trecut este strict orientativă. Să nu cădeţi în capcana de a spune că am media 9.68 şi voi intra la Sava că s-a intrat cu 9.67. Este un reper, chiar dacă el nu este unul oficial. Este extrem de important să ne ştim locul în ierharhie şi să comparăm cu ierarhia de anul trecut. Sunt pe locul 500, am pus prima opţiune la Sfântul Sava, dacă nu mai sunt locuri trece la a doua opţiune, Caragiale, apoi la a treia si aşa mai departe. Până când ajunge la o opţiune şi găseşte un loc liber. Este extrem de importantă ordinea opţiunilor. 

Dacă aţi respectat toate aceste reguli, dragi elevi, în data de 24 iulie ar trebui să aflaţi că aţi fost repartizat la liceul pe care vi l-aţi dorit. Mult succes!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Înscrierile la liceu încep vineri. Sfaturile pe care trebuie să le ia în calcul elevii şi părinţii înainte de a completa fişa de înscriere