Antena Meniu Search
x

Şcoala online din comuna Cuca, imposibilă pentru mulţi elevi care nu au nici internet, nici tabletă

În comuna Cuca din Galaţi rata infectării a ajuns la 4,74 la mia de locuitori. Aşa că elevii fac şcoală de acasă cei care pot. O mare parte dintre ei nu au tabletă, nici telefon, şi nici măcar conexiune la internet.

de Adrian Obreja

la 06.10.2020, 17:18

Vezi și
  • Autorităţile spun că situaţia se va rezolva.
  • În timpul orelor online ies la plimbare în familie cu masca obligatorie sub barbă.

În comuna Cuca, din Galaţi, sunt copii care atunci când nu merg la şcoală, nu mai învaţă aproape deloc. Nu au tablete sau laptop, iar dacă ar avea, ar fi degeaba. Nu au Internet. 

Autorităţile locale sunt optimiste. Promit că vor cumpăra cele 12 tablete absolut necesare şi că vor dota cu Internet gospodăriile în care reţeaua globală nu a ajuns încă. 

Vlad Mihăiţă - primar Cuca: Internet de fapt nu au şi atunci ar apărea problema aici să vedem cum vom achiziţiona cartelele acelea. Tablete ar trebui mult mai multe, ca să dăm la fiecare copil, ar trebui o sută şi ceva de tablete. 12 copii nu au nici Internet, nici tabletă.  

Onuţ Atanasiu – inspector şcolar ISJ Galaţi : Abonamentul pentru aceste tablete lunar este in jur de 80, 80 si ceva de euro, adică undeva la 350-400 de lei. Sigur ca a zis ca o sa o rezolve, daca nu o rezolva o sa o rezolv eu personal.

Dacă în cazul elevilor fără tabletă lucrurile sunt relativ clare, atunci când vine vorba despre numărul celor infectaţi, primarul spune că a impus purtarea măştii peste tot. Dar oamenii o poartă, doar... în buzunar. 

Conform informaţiilor oficiale de la Prefectura Galaţi, în comuna Cuca rata de infectare este de 4,7 la mia de locuitori, cea mai mare din judeţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Şcoala online din comuna Cuca, imposibilă pentru mulţi elevi care nu au nici internet, nici tabletă