Antena Meniu Search
x

Video Lecţie de geografie atipică, în inima naturii. "Reţeta perfectă": cum se îmbină şcoala, sportul şi momentele de relaxare

Lecţii de geografie, în natură. De asta au avut parte elevii din Bistrița-Năsăud și studenții Facultății de Geografie din Cluj-Napoca. Aceştia au îmbinat sportul, agrementul și materia preferată, în mijlocul unor peisaje desprinse parcă din poveşti. Nu au lipsit drumeţiile care au adus bucurie pe chipurile tuturor. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 08:28

Vezi și

Departe de sălile de curs, organizatorii au reuşit să transforme o lecţie obişnuită de geografie într-o experienţă memorabilă. "Uitaţi că aici se întâmplă exact ceea ce ne dorim de atâta timp: să îi aducem pe copii în afara şcolii, dar tot într-un mediu educativ în care să se bucure şi de natura asta minunată", spune Veronica Bălan, director Școala Gimnazială Josenii Bârgăului.

Lecţii de geografie în natură

Cadrele didactice nu au ratat ocazia să îi facă pe elevi să aprecieze mai mult zona turistică. "Nu este prea cunoscută nici în rândul localnicilor, nici în rândul cetăţenilor din judeţul Bistriţa Năsăud şi ne-am gândit că aşa putem anima această zonă, şi să o promovăm", mărturiseşte prof. univ. dr. Ioan Bâca, U.B.B. Cluj-Napoca.

Peisaje de o frumuseţe rară

Zona Bârgăului este de o frumusețe rară. Pe potecile străjuite de pini și brazi seculari, elevii au mers pe bicicletă, descoperind toate ascunzişurile pădurii. Întrebat cum a fost drumeţia, un copil răspunde că mai bine decât în sala de curs: "Frumoasă, a fost frumos cum am mers prin pădure. Am mers prin pădure şi apoi am venit prin dumbravă"

Elevii și studenții au avut ocazia să participe şi la diverse activităţi sportive, cum ar fi tirul cu arcul şi artele marţiale. După atâtea activităţi solicitante, participanții au putut gusta vestitul balmoș preparat de ciobanii din zonă. Iar la final, cei mici s-au relaxat la o plimbare cu trăsura trasă de ponei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Lecţie de geografie atipică, în inima naturii. "Reţeta perfectă": cum se îmbină şcoala, sportul şi momentele de relaxare