Antena Meniu Search
x

Marian Godină, acuzații grave, după ce nepotul lui său ar fi fost discriminat la școală

Părinții unui băiețel de doar 6 ani au aflat cu stupoare din a doua zi de școală că cel mic nu mai poate merge la cursuri. Asta pentru că are tulburări de spectru autist.

Sorin Secli
de Sorin Secli

la 18.09.2020, 11:53

Vezi și
  • Şcoala Gimnazială nr 11 este una dintre cele mai bune şcoli din Braşov.
  • Conducerea şcolii spune că ar fi o neînţelefere între familie şi părinţii copilului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Asta acuză polițistul Marian Godină, unchiul copilului. Conducerea se apără și spune că băiatul poate merge la școală, și că a fost o neînțelegere între părinți și învățătoare.

În postarea lui Marian Godină, care a ajuns virală în câteva minute, polițistul spune că învățătoarea i-a spus mamei elevului că acesta îi deranjează pe ceilalţi copii. Motiv pentru care nu-l poate primi la ore.

"Învățătoarea i-a zis că unii părinți se gândesc deja să-și mute copiii și că ar fi bine să repete grădinița." a declarat Marian Godină.

Gabriela Popleanu, preşedinte FEDDA: Necunoaşterea şi teama la o persoană care nu are vocaţie de dascăl poate să provoace astfel de reacţii.

În postare, unchiul băiatului spune că învăţătoarea ar fi făcut un gest şi mai urât.

"Învățătoarea a ținut să o sune pe sora mea și să îi spună că "Vai, să știți că așa s-au bucurat copiii că nu a mai venit Sebi la școală!"" a mai spus Marian Godină.

Şcoala Gimnazială nr 11 este una dintre cele mai bune şcoli din Braşov. Conducerea şcolii spune că ar fi o neînţelefere între familie şi părinţii copilului. Mai mult, spune că aici sunt şi alţi copii cu cerinţe educaţionale speciale care sunt foarte bine pregătiţi.

Se pare că în acest caz ar fi o lipsă de comunicare. Nici şcoala şi nici învăţătoarea n-ar fi fost anunţate că băieţelul ar avea cerinţe educaţionale speciale.

Mihaela Nicodin, director şcoală: Doamna învăţătoare a comunicat părinţilor faptul că ar exista anumite probleme. Dar copilul nu a fost exclus, copilul nu a fost trimis acasă de către nimeni.

Asociațiile care au grijă de copiii diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist spun că unitățile de învățământ sunt obligate prin lege să nu discrimineze aceştii elevi. Şi că vor sesiza Consiliul Naţional de Discriminare în acest caz.

Gabriela Popleanu, preşedinte FEDDA: Poate fi sancţionată cu amendă, iar şcoala, la rândul său, poate să-i dea un avertisment sau mai mult decât atât. Au fost situaţii când chiar s-a desfăcut contractul de muncă.

Conducerea școlii a deschis o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Marian Godină, acuzații grave, după ce nepotul lui său ar fi fost discriminat la școală