Antena Meniu Search
x

Video Măsurile impuse și recomandate în şcoli. Ce trebuie să facă elevii şi profesorii, după ce a fost declarată alertă de gripă

Ministerul Sănătății a instituit stare de alertă epidemiologică din cauza gripei, iar în acest context, şcoala începe cu anumite măsuri impuse și cu altele recomandate

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 13:28

Vezi și

Triajul epidemiologic devine obligatoriu. De asemenea, atunci când ajung în clasă, copiii trebuie verificați de către un profesor sau asistent, iar dacă prezintă stări gripale, trebuie anunțați părinții, care trebuie să-i ia de la şcoală urgent. 

Și profesorilor, și elevilor le este recomandată purtarea măștii de protecție

Sălile de clasă trebuie aerisite periodic, iar directorul unității de învățământ trebuie să desemneze o persoană care să comunice permanent cu DSP sau Ministerul Educației cu privire la orice situație excepțională din punct de vedere epidemiologic. 

Și profesorilor, și elevilor le este recomandată purtarea măștii de protecție, dar şi să folosească batistele nazale cât mai des. Înainte să plece de acasă, copilul trebuie examinat de părinți, iar daca nu are simptome, merge la scoală sau grădiniță. 

Totodată, părinţii trebuie informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariţia simptomelor respiratorii pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice, izolării şi efectuării unor eventuale investigaţii suplimentare.

“De asemenea, recomandăm şcolilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educaţional pe perioada intensificării transmiterii virusului gripal”, a transmis ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Măsurile impuse și recomandate în şcoli. Ce trebuie să facă elevii şi profesorii, după ce a fost declarată alertă de gripă