Ministrul Educației a anunțat cum ar putea fi închise mediile elevilor prin școala online

De Redactia Observator.
Publicat: 11.05.2020, 21:57.
Actualizat: 11.05.2020, 22:01

COVID-19 îi vindecă de corigenţă. Elevii cu medie sub 5 pe semestrul întâi pot să-și anuleze notele slabe. Sunt reguli noi ce vin de la ministrul Educaţiei, luate în contextul pandemiei.

Soluţii fără precedent s-au găsit şi pentru cei care au o singură notă sau deloc pe semestrul doi: pot folosi media obţinută în primul semestru.

Ministrul Educaţiei a găsit soluţia pentru elevii care sunt în situaţie de corigenţă la o materie din semestrul întâi. Un simplu proiect ori activitatea de la şcoala online le poate şterge mediile proaste.

Monica Anisie, ministrul Educației: Există şi posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5. În această situație nu-l supunem unui risc ci, din contră, venim în sprijinul lui.

Monica Anisie a găsit soluţii şi pentru cei care nu au nicio notă.

Monica Anisie, ministrul Educației: Media de pe semestrul I devine media anuală. Deci nu trebuie să se mai acorde alte note.

Părerile sunt împărțite. De o parte unii consideră că "vă daţi seama că nu e corect, dar probabil din cauza a ce se întâmplă acum cu pandemia". Există însă și voci care spun că "este o măsură interesantă. Nu pune presiune asupra elevilor".

Variantele propuse de ministrul Educaţiei pot discrimina, spun totuși reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi directorii de şcoli.

Eugen Ilea, preşedinte FNAP: Nu e corect pentru acei copii care pe parcursul anului au depus efort şi au învăţat. Ăsta a fost unul dintre punctele pe care le vom ataca mâine în comisia de dialog social.

Julieta Mihăilescu, director Şcola gimnazială Maica Domnului: Mă gândesc că acest elev, care nu a reușit să aibă o medie de trecere în semestrul I, nu cred că va avea din start 10 la media anuală.

Monica Anisie a transmis deja un plan către şcoli. Măsurile au însă multe necunoscute.

Iulian Cristache, Asociaţia Naţională a Părinţilor: Ce se întâmplă cu un copil care are deja două sau trei note şi are notă de corigenţă şi nu vrea să participe în online sau nu poate?

Pentru că normele nu sunt clare, directorii de şcoli cred că rezolvarea va depinde de profesori.

Julieta Mihăilescu, director Şcoala gimnazială Maica Domnului: Mă gandesc că, după cum este subliniat, cadrul didactic decide împreună cu elevul. Eu cred că rămâne la latitudinea profesorului.

Datele celui mai recent sondaj arată că, de la începutul şcolii online, o treime dintre elevi spun că nu sunt mulţumiţi de comunicarea pe care o au cu diriginţii.

Pentru 13% dintre copii, cursurile nu au loc niciodată.

De cursuri online zilnice sau de câteva ori pe săptămână au parte doar jumătate dintre şcolari.

O treime dintre ei nu înţeleg cum se utilizează plaformele online.

Citește și
Educatie • pe 07.11.2020 la 15:35
Monica Anisie anunță eliminarea tezelor și măsuri pentru elevii fără acces la Internet
recomandari pe a1.ro
Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă: Foto
Educatie • pe 02.11.2020 la 13:05
Monica Anisie a trimis inspectorii şcolari să verifice cursurile online: "Vin semnale că nu se desfăşoară"

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la Poliție! Ce a pățit celebra blondină / VIDEO PAPARAZZI
pe spynews.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:50 Reacţiile liderilor internaţionali după învestirea preşedintelui american Joe Biden 22:30 Noua modă: oamenii sunt îndemnaţi să se fotografieze, după ce şi-au găsit sosia în tablouri celebre 22:13 Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov 22:07 Masca de protecţie de tip FFP2, obligatorie în mai multe regiuni din Europa, ca măsură de prevenţie în faţa noilor tulpini 22:00 Primul mesaj pe Twitter al lui Joe Biden, în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii 21:37 RCA mai scump, pagube plătite mai repede. Schimbare majoră pe piața polițelor RCA, în aprilie 21:05 Vaccinarea anti-Covid de la Romexpo s-a blocat înainte să înceapă. Haos și scandal la imunizare, medicii au chemat poliția 20:58 Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii 20:49 Știrile zilei, 20 ianuarie 2021. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite 20:39 Observator de bine, 20 ianuarie 2021. Se luptă cu un diagnostic crunt, însă arta a făcut-o apreciată la nivel internațional
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Anda Adam, rănită la circ: „Mi-a dat sângele”. Cum a ajuns diva să aibă julituri la mâini și dureri insuportabile
A1.RO