Video

Ministrul Educației, anunț important despre examenele naționale, structura anului şcolar și vacanțele elevilor, după întâlnirea cu părinții

De Redactia Observator.
Publicat: 25.03.2021, 11:24.
Actualizat: 25.03.2021, 12:27

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, iar structura anului şcolar nu va suferi modificări pentru clasele terminale. De asemenea, celelalte clase, vacanţă între 2 aprilie - 4 mai, iar anul şcolar se încheie în 25 iunie.

Măsurile anunțate de ministrul Educației

Ministrul Educaţiei a anunţat mai multe măsuri, printre care și că examenele naţionale vor avea loc la datele stabilite, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări, după consultări cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor.

Măsurile anunțate de Sorin Cîmpeanu

Citește și:

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naţionale, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat. Ministrul a precizat că probele de competenţe vor fi echivalate. De asemenea, toți elevii, mai puțin cei din anii terminali au vacanța de primavară între 2 aprilie și 4 mai, anii terminali rămân la școală conform calendarului actual. Clasele terminale ies din vacanță pe 9 mai.

Pentru clasele terminale, structura anului scolar nu va suferi nicio modificare. Între 12-29 aprilie, clasele terminale participă online. 25 iunie este ultima zi de scoala pentru toate clasele, mai puțin anii terminali, nu se intră în iulie. Reducerea semestrului 2 cu o săptămână, (tezele semestriale nu se mai susțin, numărul notelor este redus), se pot comprima activitățile de încheiere a mediilor fără ore remediale.

Pe filiera tehnologică se renunță la "Săptămâna altfel". Evaluările pentru 2,4,6 rămân cu prezența fizică în toate școlile care nu sunt în localități carantinate. Vor putea fi organizate după ieșirea din carantină acolo unde nu pot fi date la timp. De asemenea, orele remediale se vor ține în localitățile care au pragul de 6/1000 de locuitori. Acțiunile remediale se țin în toate școlile unde rata e mai mică de 6.

Cîmpeanu a precizat că pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai.

"Propunerea a fost asumată de MEN, a plecat de la solicitarea puternic fundamentată epidemiologic. Ceea ce am comunicat a fost agresat cu toţi partenerii de dialog. Va face obiectul unui ordin de ministru. Dacă am ajuns la un numitor comun, astăzi emitem ordinul de ministru. Trendul ascendent al ratei de infectare ar putea să ducă la suspendarea tuturor activităţilor didactice. Nu putem face abstracţie de acest element", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.

PARTENERI
Gina Pistol, declarații emoționante la o lună de la nașterea fetiței. ”Am impresia că o cunosc de o viață”
spynews.ro
Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedați
gandul.ro
Războiul Gigi Becali - Anamaria Prodan explodează iar! Ce spune miliardarul de impresara care vrea bani de la fotbalistul Man
prosport.ro
A crezut mult timp că în podul ei se află un animal, dar când a fost să verifice, a rămas terifiată! Ce se ascundea printre lucrurile vechi
redactia.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2021. Leii își pot întâlni sufletul pereche. Descoperă ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Ximena Duque s-a vaccinat împotriva Covid-19. Actrița vorbește deschis despre decizia sa
tvhappy.ro
Povestea omului pe care soția și soacra au plănuit să-l omoare și a scăpat
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro