Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ministrul Educației, anunț important despre examenele naționale, structura anului şcolar și vacanțele elevilor, după întâlnirea cu părinții

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, iar structura anului şcolar nu va suferi modificări pentru clasele terminale. De asemenea, celelalte clase, vacanţă între 2 aprilie - 4 mai, iar anul şcolar se încheie în 25 iunie.

De Redactia Observator la 25.03.2021, 12:27
Vezi și

Măsurile anunțate de ministrul Educației

Ministrul Educaţiei a anunţat mai multe măsuri, printre care și că examenele naţionale vor avea loc la datele stabilite, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări, după consultări cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor.

Măsurile anunțate de Sorin Cîmpeanu

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naţionale, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat. Ministrul a precizat că probele de competenţe vor fi echivalate. De asemenea, toți elevii, mai puțin cei din anii terminali au vacanța de primavară între 2 aprilie și 4 mai, anii terminali rămân la școală conform calendarului actual. Clasele terminale ies din vacanță pe 9 mai.

Pe acelaşi subiect

Pentru clasele terminale, structura anului scolar nu va suferi nicio modificare. Între 12-29 aprilie, clasele terminale participă online. 25 iunie este ultima zi de scoala pentru toate clasele, mai puțin anii terminali, nu se intră în iulie. Reducerea semestrului 2 cu o săptămână, (tezele semestriale nu se mai susțin, numărul notelor este redus), se pot comprima activitățile de încheiere a mediilor fără ore remediale.

Pe filiera tehnologică se renunță la "Săptămâna altfel". Evaluările pentru 2,4,6 rămân cu prezența fizică în toate școlile care nu sunt în localități carantinate. Vor putea fi organizate după ieșirea din carantină acolo unde nu pot fi date la timp. De asemenea, orele remediale se vor ține în localitățile care au pragul de 6/1000 de locuitori. Acțiunile remediale se țin în toate școlile unde rata e mai mică de 6.

Cîmpeanu a precizat că pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai. 

"Propunerea a fost asumată de MEN, a plecat de la solicitarea puternic fundamentată epidemiologic. Ceea ce am comunicat a fost agresat cu toţi partenerii de dialog. Va face obiectul unui ordin de ministru. Dacă am ajuns la un numitor comun, astăzi emitem ordinul de ministru. Trendul ascendent al ratei de infectare ar putea să ducă la suspendarea tuturor activităţilor didactice. Nu putem face abstracţie de acest element", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Ministrul Educației, anunț important despre examenele naționale, structura anului şcolar și vacanțele elevilor, după întâlnirea cu părinții