Antena Meniu Search
x

Video Noul an prinde şcolile în şantier. La Frăsin lucrările au început abia de o zi; La nivel naţional, sute de unităţi au toalete în curte

Sunt mai puţin de trei săptămâni până la începerea noului an şcolar şi dacă elevii încă se bucură de vacanţă, în şcoli e forfotă mare. Unele sunt în şantier de ani buni, altele încă mai au toaletele în curte sau nu au apă curentă. Toate trebuie să fie pregătite pe 13 septembrie să-şi deschidă clasele pentru elevi.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 24.08.2021, 18:43

Vezi și

Şcoala din Pârteştii de Sus, comuna Cacica, se pregăteşte de primul clopoţel. În curte, un muncitor transformă nişte paleţi vechi, primiţi prin donaţie, în bănci pentru spaţiul de joacă al copiilor. Pandemia nu a ajutat nici ea. 

Maria Ucraineț, director școală Gimnazială Pârteştii de Sus: Când vin cadrele reamenajez... Vedem cum o să fie pentru că anul trecut a trebuit să scoatem mobilier... Stă pe hol... Facem după directivele de anul trecut.

În oraşul Frasin, două şcoli sunt în şantier de ani de zile. La una dintre ele, muncitorii s-au apucat de lucru abia ieri, pentru că abia săptămâna trecută s-a terminat licitaţia. Pentru jumătate de an, 130 de elevi vor face naveta la şcoala din Bucşoaia, unde se învaţă în două schimburi. Copiii din Doroteia fac şcoală în Plutoniţa. Sunt 2 şcoli deservite de acelaşi microbuz. Aşa că singura soluţie a fost ca maşina să îi ducă două săptămâni pe unii, două săptămâni pe ceilalţi. 

Simona Covrig, director Scoala Gimnaziala Bucșoaia: Un singur microbuz nu poate să transporte atât de mulţi copii. Ei invaţă şi dimineaţă, şi după masă.

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reporter Observator: În corpul nou din Doroteia, început în 2018, unde nu s-a mai lucrat deloc în ultimii 2 ani, mai este foarte mult de lucru. Deşi construtorii promit că lucrarea va fi gata în 6 luni de zile. 

La Aninoasa, toaleta e încă în fundul curţii

Situaţia nu stă mai bine nici în Gorj. La Aninoasa, şcoala începe cu toalete în fundul curţii. Întorşi în bănci, după luni de predare online, elevii vor găsi acelaşi dezastru.

Petroi Ilie, primar Aninoasa: Noi lucrăm la un proiect de peste 3 ani, ne chinuim să finalizăm procedura de licitaţie.

Şi, în plină pandemie, când mesajele despre importanţa spălatului pe mâini curg non-stop, în acestă şcoală nu există apă. 

Petroi Ilie, primar Aninoasa: Au amenajat dânşii de la şcoală un spălător în afara clădirii. Aceasta este situaţia, din păcate.

La nivel naţional, 347 de şcoli şi grădiniţe continuă să aibă toaletele în curte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Noul an prinde şcolile în şantier. La Frăsin lucrările au început abia de o zi; La nivel naţional, sute de unităţi au toalete în curte