Antena Meniu Search
x

Observator Update, 15 septembrie, ora 11:00: Profesori și elevi nemulțumiți de condițiile de la școală

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 11:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.09.2020, 11:20

Vezi și
  • Multe școli din țară și-au început activitatea cu pauză.
  • În decurs de câteva ore, au fost nevoite să între în scenariul roșu.

De azi au început și orele propriu-zis. În peste 5 mii de școli înseamnă scenariul hibrid sau roșu. Deci și online. Că să fie trecuți prezent la ore, elevii trebuie să se logheze pe platforma pe care susțin cursurile de fiecare dată. Și nu doar la începutul zilei.

La matematică, o logare, la română, altă întregistrare și tot așa. Dacă nu vor să primească absent la școală. Copiilor care stau acasă le trebuie o camera web, sau un laptop sau tabletă cu camera și microfon bun.

Și e doar începutul, spun profesorii, care s-au plâns de conectarea și deconectarea din sistemul hibrid. Cele 80 de mii de tablete pe care Ministerul Educaţiei a reuşit să le achiziţioneze abia ieri au plecat spre copiii. 

Multe școli din țară și-au început activitatea cu pauză. În decurs de câteva ore, au fost nevoite să între în scenariul roșu, din cauza unor, profesori sau elevi, care au fost testați pozitiv la coronavirus. 

La o școală din sectorul 2 al Capitalei, un copil a fost dus la școală ieri, deși tatăl acestuia era confirmat pozitiv, deci copilul ar fi trebuit să fie în izolare. De altfel, 7 unități din București au înregistrat cazuri de îmbolnăvire. 

Patru tineri de la liceul militar din albă iulia au fost motivul pentru care alți 40 de colegi au intrat în carantină. 

Alți 5 profesori din Olt au fost testați pozitiv înainte să înceapă școală. Și nu sunt singurii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Observator Update, 15 septembrie, ora 11:00: Profesori și elevi nemulțumiți de condițiile de la școală