Observator Update, 8 septembrie, ora 11:00

De Mădălina Iacob.
Publicat: 08.09.2020, 11:03.
Actualizat: 08.09.2020, 14:39

#ObservatorUpdate: Mădălina Iacob vă prezintă cele mai noi informaţii privind începutul anului şcolar

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 11:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Dupa lista cu scenarii, intrebarile parintilor sunt multe:

Sunt multe nelămuriri pe care le primim la redacţie din partea părinţilor. Pe rând, o să răspundem la toate cu ajutorul autorităţilor.

Parintii din Bucuresti au aflat ca scenariul de aici e galben. Asta inseamna hibrid. Dar hibrid adaptat. Unele clase primare vin in banci, altele sunt distantate cu plexiglas, altele alternativ online si la scoala.

Acolo unde insa este imposibil sa se puna in practica scenariul galben, vor fi scoli care vor incpee si cu scenariul rosu, adica exclusiv online. Explicatia este ca nu au terminat reabilitarile cladirilor, deci nu au unde sa ii primeasca fizic deocamdata pe copii.

Ce e important, insa, spun medicii, este ca daca un copil se imbolnaveste, atunci trebuie cva toata familia sa se izoleze. Sau cel putin contactii directi. Va fi greu, pentru ca un copil interactioneaza cu multe persoane de acasa, la scoala si inapoi. Dar solutia e responsabilitatea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.