Antena Meniu Search
x

Observator Update, 8 septembrie, ora 10:00

#ObservatorUpdate: Mădălina Iacob vă prezintă cele mai noi informaţii privind începutul anului şcolar.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.09.2020, 14:37

Vezi și
  • Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista finală în funcţie de care şcolile îşi vor relua activitatea
  • În 43 de localităţi din 22 de judeţe elevii vor face şcoală online

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 10:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista finală cu scenariile în functie de care şcolile îşi vor desfăşura activitatea. În 43 de localităţi din 22 de judeţe, elevii vor face şcoală online.

410 sunt în sistem hibrid şi aproape 3000 de localităţi - cu elevi în bănci. Mai mulţi primari şi directori spun, însă, că nu s-au făcut calculele corect. Iar părinţii, speriaţi de haosul din şcoli, sunt reticenţi în a-i  trimite pe copii înapoi în colectivitate. 

Bucurestiul se afla in scenaariul galben. Adica hibrid, dar nu va fi pentru toata lumea la fel, spune inspectoratul scolar. Scolile vor trimite astazi planurile, iar maine vom avea o decizie.

Daca un copil se imbolnaveste, se suspenda cursurile scolare ale clasei respective timp de 14 zile. In situatia in care in aceeasi sala de clasa cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost cofirmat cazul de imbolnavire cu virusul.

Se va face curatenie, dezinfectie si aerisire, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare normal cursurile. Atentie insa! La aparitia a trei cazuri confirmate cu COVID 19, in clase diferite, se suspenda cursurile in toata scoala pe o perioada de 14 zile.

Dar parintii sau bunicii care ii asteapta acasa? Ei nu sunt obligati prin lege sa o faca. Asa ca raspandirea virusului poate cauza probleme grave, spun medicii. 

Stefan Lazar, medic infectionist Victor Babes: Noi vorbim despre contactii directi, altfel, nu putem sa punem in izolare o mare parte a Romaniei. drept urmare, in izolare vor sta doar contactii directi cu acel copil.

Medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească la două săptămâni de la începrerea anului şcolar: vom avea si peste 2.000 de înfectări zilnic, spun epidemiologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Observator Update, 8 septembrie, ora 10:00