Antena Meniu Search
x

Video Patru elevi au pus România pe primul loc în lume la Geografie. Tinerii îşi ascund mândria sub o atitudine modestă, de campioni: "Nu ne aşteptam"

Patru elevi români au pus România pe primul loc în lume la Geografie. Trei medalii de aur și una de argint au obținut adolescenţii la Olimpiada Internațională de Geografie care a avut loc în Indonezia. Nici diferențele de fus orar, nici cele de climă și nici măcar pregătirea intensă a elevilor din alte state nu le-au creat probleme tinerilor de la noi. Doi dintre ei, din Iaşi, ne-au împărtășit experiența impresionantă.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 17:41

Vezi și

Tudor şi Daniel sunt elevi la Colegiul Naţional din Iaşi şi s-au întors recent acasă cu aur şi argint de la Olimpiada de Geografie din Indonezia. La ceremonia de premiere, şi-au ascuns mândria sub o atitudine modestă, demnă de adevăraţi campioni. 

Declaraţiile campionilor din Indonezia

Tudor Sebastian Olariu: Încă simt că trebuie să aterizez cu picioarele pe pământ şi că trebuie să conştientizez importanţa a ceea ce am înfăptuit. Nu ne aşteptam chiar la primul loc în lume, dar ştiam că suntem o echipă foarte bună şi foarte bine pregătită. 

Daniel Hanganu: Geografia nu este despre unde se află un anumit loc, practic olimpiada de geografie nu înseamnă cât de departe poţi da scroll pe Google Maps, să ştii toate chestiile, ci olimpiada înseamnă cum facem legătura dintre locuri şi oameni, dintre munţi, dintre râuri, dintre oceane. 

Pe acelaşi subiect

Luciana Antoci, inspector şef ISJ Iaşi: Un moment foarte important pentru şcoala ieşeană, pentru că încununează o serie de rezultate extraoridnare în acest an şcolar. 

Trei medalii de aur și una de argint la geografie

Olimpiada Internațională de Geografie a fost organizată la Bandung, în Indonezia, competiție în care au participat loturi olimpice din 48 de țări. În total, elevii olimpici români au cucerit trei medalii de aur și una de argint. Doi profesori din Iaşi i-au coordonat pe parcursul Olimpiadei. 

Florin Iancu, profesor: Cam an de an suntem pe primele locuri pentru că copiii sunt foarte buni. Anual, facem pregătire serioasă din toate punctele de vedere şi atunci pregătim chiar şi psihologic, chiar şi climatic pregătirea se termină cu cinci zile înante ca ei un pic să se odihnească. Patru băieţi foarte serioşi, empatici, foarte responsabili, doritori de performanţă. Ştiam de acasă că o să obţinem un rezultat bun. 

Fiscu Mihaela Cornelia, profesoară: Cred că pur şi simplu nu-şi doresc să fie într-o sesiune doar mate-română, cum îşi doresc de multe ori părinţii din dorinţa asta de a avea note bune la examene şi simt nevoia să aibă astfel de ore, mai ales dacă sunt frumos concepute, sunt atraşi. Ei rămân peste pauză. 

Ceilalţi doi elevi români care au fost premiaţi cu medalii de aur sunt din Bucureşti şi Focşani.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Patru elevi au pus România pe primul loc în lume la Geografie. Tinerii îşi ascund mândria sub o atitudine modestă, de campioni: "Nu ne aşteptam"