Antena Meniu Search
x

Profesorii români au nevoie de ajutor pentru a putea preda online într-un mod eficient

Închiderea şcolilor şi trimiterea cursurilor în online a scos la iveală ca şi profesorii au nevoie să înveţe. Sunt capitole la care nu excelează, unul dintre ele fiind tehnologia. Potrivit unui studiu realizat recent, două treimi dintre cadrele didactice spun că au nevoie de cursuri de perfecţionare ca să poată preda online. Şi, cum statul nu îi ajută în această privinţă, dascălii trebuie să se descurce pe cont propriu şi pe propria cheltuială.

de Redactia Observator

la 05.11.2020, 17:20

Vezi și
  • În lipsa fondurilor de la Guvern, dascălii au plătit din propriul buzunar
  • Banii, dați pe tablete, laptopuri și softuri educaționale
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Toată această criză sanitară ne-a arătat cât de puţin pregătiţi suntem la capitolul tehnologie, mai ales în instituţiile de învăţământ. Acum, predarea online s-a dovedit singura variantă, peste 60% dintre profesorii chestionaţi şi-au dat seama că nu sunt pregătiţi. Ei spun că au nevoie de cursuri de perfecţionare ca să le poată preda copiilor, cât timp şcolile stau închise.

Asta în condiţiile în care doar un sfert dintre profesori şi-au desfăşurat activitatea în mod normal. Restul au fost nevoiţi să predea exclusiv online sau în format hibrid

Dascălii care au predat exclusiv online au semnalat probleme precum lipsa echipamentului şi viteza internetului. Ca să fie prezenţi la ore au plătit din propriul buzunar, iar cei mai mulţi au cheltuit peste o mie de lei.

Să ne uităm şi pe ce s-au dus banii. Cele mai mari investiţii au fost în laptopuri şi tablete, însă profesorii au mai trebuit să cumpere şi softuri educaţionale. Unii au decis să investească inclusiv în cursuri pentru predarea online, deşi ar fi trebuit asigurate de şcoală.

Puţin peste jumătate dintre profesorii chestionaţi spun că autorităţile locale au venit în ajutorul şcolilor, însă de multe ori au asigurat doar măşti de protecţie şi dezinfectanţi.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Profesorii români au nevoie de ajutor pentru a putea preda online într-un mod eficient