Antena Meniu Search
x

Schimbări la admiterea în liceele vocaționale. Reguli noi propuse de Ministerul Educației

Examen cu juriu, de la distanță. Așa ar putea arăta anul acesta evaluarea aptitudinilor pentru copiii care vor sa intre la un liceu de muzică, de arte plastice sau de educație fizică. Cu profesori dincolo de ecran, care vor evalua și vor da note. Iată care ar putea fi noile reguli, obţinute în exclusivitate de Observator.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.05.2020, 20:22

Vezi și
  • Evaluarea la liceul de muzică, secția instrumentală, va fi o înregistrare audio-video.
  • Documentul necesar pentru liceul de profil sportiv.

Propuneri pentru admitere la liceul de muzică

Examenul pentru elevii de clasa a opta care vor să intre la un liceu de muzică ar putea arăta cu totul diferit. Pentru secția instrumentală, evaluarea înseamnă o înregistrare audio-video a repertoriului. Pentru cei de la secţia teoretică, examenul se va susţine online, pe una dintre platformele stabilite de şcoala organizatoare.

Andreea a avut multe examene la pian în ultimii şase ani şi crede că în online poate să învingă orice emoție.

Andreea Sicoe, elevă: Mediul de acasă ne-ar conferi un grad ridicat de confort emotional și în acele momente am putea să dam tot ce e mai bun din noi.

Propuneri pentru liceele sportive

Cei care vor să intre la un liceu sportiv, trebuie să aibă un document care să ateste că elevul a practicat un an calendaristic, zi de zi, disciplina sportivă care constituie examenul. Iar proba de aptitudini se echivalează cu media generală de la sport din clasele cinci-opt.

Eduard Holban, elev: Cel mai bine ar fi ca aceste probe sa fie date de un singur candidat o data cu un examinator, si daca este posibil, in aer liber. Majoritatea avem media 10, competita nu ar mai fi asa de mare.

Regulă nouă la liceul de sport, la admitere

Propuneri pentru limbi străine

La fel s-ar putea proceda și în cazul elevilor de la clasele de bilingv. Proba de verificare ar putea fi înlocuită cu echivalarea rezultatelor din clasele cinci-opt sau cu un certificat internaţional pentru limbi străine. Iar la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, examenul va însemna o probă orală susținută online.

Reguli de admitere la liceu vocațional

Propuneri pentru profil artistic

La profilul artistic, înscrierea se va face în baza unei progrămari prin telefon, e-mail sau prin postă. Candidaţii vor trimite portofoliul de lucrări si o declarație pe proprie răspundere privind originalitatea lor.

Documente pentru liceul de artă

Avocatul Poporului a cerut deja Ministerului Educaţiei reglementarea de urgență a admiterii în învățământul vocațional. Zeci de mii de elevi așteaptă acum calendarul oficial din partea Monicăi Anisie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Schimbări la admiterea în liceele vocaționale. Reguli noi propuse de Ministerul Educației