Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început şcoala şi pentru elevii care săptămână trecută au stat acasă. Mulţi copii învaţă după poze primite pe telefon

A început şcoala şi pentru a doua tură de elevi, cei care săptămână trecută au stat acasă, şi au urmărit orele din faţa ecranului. Mulţi au ajuns să înveţe după poze primite pe telefon.

de Mădălina Iacob

la 21.09.2020 , 20:00

  • Curusurile online le aduc obstacole noi de trecut elevilor şi profesorilor.
  • Internetul cade, camerele nu bat până la tablă, suntelul nu se aude mereu.

Ora de matematică le a adus elevilor o problemă la care nici profesorii nu au rezolvarea: conexiunea la internet dă erori. Copiii au început să trimită mesaje în scris:

"La mine se întrerupe."

"Şi la mine se întrerupe."

Vezi și

"Se aude întrerupt şi tabla se vede în ceaţă."

Profesor: Ei ne văd prin acea cameră, ei văd tabla și pot interveni, în timpul orei.

Teoretic. Practic profesorii le trimit poze cu tabla.

Alina Precup, profesoară de matematică: Au fost prezenţi, dar s-au pierdut la un moment dat pe parcurs. Fac poze tablei pentru că nu se înțelege și încercăm așa. Internetul ar trebui să funcționeze, dar probabil din cauza tuturor școlilor care fac asta.

Elevii s-au transformat în mici depanatori. Au încercat să intre la oră prin apel video pe Whatsapp.

Altă clasă, aceleaşi probleme. Dacă vrea să se audă, profesorul nu se poate ridica de la catedră, din faţa camerei cu microfon. Dacă tabla e udă, atunci nu se mai vede nimic. Iar ca să se înţeleagă ce scrie pe tabla smart, lumina din clasă nu trebuie să fie prea puternică.

Profesorii speră ca tabletele promise de autorităţi să rezolve problema Internetului. Altfel, vor fi nevoiţi să reia lecţiile săptămânal, când schimbă turele de elevi. Cu riscul de a nu termina materia niciodată.

Daniela Voinea, directoare: Avem nevoie de sprijinul părinților, știu, sunt la serviciu, dar în același timp ei pot verifica, nu direct, dar se pot verifica dacă copilul a fost sau nu activ în lecție având în vedere că se pot înregistra sesiunile de lecții.

Mulţi elevi au trăit abia astăzi bucuria revenirii la şcoală.

Karina: Emoţii, entuziasmată, mă bucur că în sfârșit am ajuns la liceu, după o săptămână de stat acasă. Nu știm când o să ne unim, în afară de weekenduri.

Scenariile se pot schimba oricând. Faţă de prima zi de școală, de exemplu, astăzi avem 305 școli și grădinițe în scenariul roșu. Adică mai mulți elevi care învață exclusiv online. Mai multe școli sunt și în planul verde, și mai puțîn in sistemul hibrid, adică scenariul galben.

28 de şcoli din Bucureşti sunt acum în scenariul roşu. Restul, în sistem hibrid. La Galaţi, şcoala s-a întrerupt de pe o zi pe alta. Trei elevi şi o îngrijitoare au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Toţi colegii au intrat în carantină timp de 14 zile.

Andra Ionescu – director Liceul Pedagogic Galaţi: Dimineaţă, în aceeaşi sală de clasă învaţă o altă clasă de a 8-a, care acum se găseşte în curte. Îşi desfăşoară orele de astazi în aer liber, iar în timp ce noi vorbim, în sala de clasă se produce dezinfecţia – nebulizarea.

La Mehedinţi, din tot din cauza ultimilor imbolnaviri, copiii din trei scoli invata acum de acasa. Şi la Deva, şcoala in care invata un campion mondial la karate, a luat aceeasi masură.

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Educaţie » A început şcoala şi pentru elevii care săptămână trecută au stat acasă. Mulţi copii învaţă după poze primite pe telefon