Antena Meniu Search
x

Școala online nu este eficientă. Ministrul Anisie recunoaște problemele sistemului, iar elevii cer să meargă la școală

Şcoala online e în continuare mai mult offline. Şi de data asta chiar ministrul Educaţiei şi-a dat seama. După valul de reclamaţii de la Minister, cere mai multe inspecţii la orele online.

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 20:52

Vezi și
  • Ministrul Educaţiei îi asigură pe părinți că elevii sunt în siguranță la școală.
  • Aruncă responsabilitatea deschiderii lor în curtea altui minister.

Doar că din cele 250 de mii de tablete pe care le-a promis ministerul, abia puţin peste 40 de mii au şi ajuns la elevi. De altfel, mulţi preferă şcoala faţă în faţă mai mult decât scenariul roşu, iar Anisie nu exclude această posibilitate. Deocamdată, în Bucureşti şcolile mai rămân închise încă două săptămâni.

După o lună de la începutul anului şcolar, Monica Anisie recunoaşte, în sfârşit, că şcoala online nu e atât de eficientă pe cât se laudă autorităţile.

Monica Anisie: Fac un apel către inspectorii școlari să intensifice activitățile de monitorizare a lecțiilor în sistrem online. Spun asta pt că la ministerul Educaţiei şi Cercetării vin tot mai dese semnale de la părinți și elevi că nu se desfășoară.

Aproape 40 la suta dintre parinti spun ca scolile nu ar trebui sa fie inchise daca rata de infectare depaseste 3 la mie. Educatia trebuie sa continue, aşa cum se intampla si în alte state din Europa.

Adina Vălean - comisar european pentru Transporturi: Închiderea şcolilor grădiniţelor şi şcolilor primare nu ar trebui recomandată, pentru că, aparent, cifrele indică faptul că acestea nu aduc o creştere, nu reprezintă ele în sine focare de creştere a numărului de infectări.

Și pentru că nu există un regulament internațional pentru așa ceva, ne adaptăm din mers.

Ludovic Orban, premierul României: Fiecare ţară a avut particularităţi, situaţii specifice, care nu pot fi comparate.

Ministrul Educaţiei îi asigură pe părinți că elevii sunt în siguranță la școală şi aruncă responsabilitatea deschiderii lor în curtea altui minister.

Monica Anisie: Spațiul școlii este un spațiu sigur pentru elevi. Ministrul Sănătății trebuie să ne spună dacă putem să revenim.

Doar că ministrul Sănătăţii îşi spusese deja părerea cu o zi în urmă.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii:  Eu recomand şi merg în continuare pe o şcoală faţă în faţă.

Astazi un milion de elevi invata online, iar 3830 de scoli sunt in scenariul rosu.

Reporter: De ce nu putem face şi noi ceea ce se întâmplă în celelalte ţări dezvoltate?

Iulian Hristache: Pentru că acolo o dată cu decizia de a ţine şcolile deschise s-a hotărât să se închidă alte ramuri la nivelul economiei.

Rareş, Preşedintele Consiliului Elevilor: Şcolile pot rămâne deschise, cu siguranţă, dar doar dacă elevii sunt testaţi şi doar dacă ne asigurăm că acei elevi care sunt pozitivi sunt izolaţi.

Daca nu se schimba predarea si evaluarea, elevii spun ca nu vor putea sa recupereze niciodată atatea lacune. Anularea sau amanarea tezelor este inca in dezbatere la Minister.

Luminiţa Barcari, Secretar de Stat ministerul Educaţiei şi Cercetării: Varianta este ori să mergem pe teze în continuare, să înlocuim teza, pt că nu putem fi discrimatorii, ori să înlocuim acest tip de ev sumativă dar care să fie notată normal, 25 la sută din medie, și bineînțeles eliminarea tezei.

Până acum, din cele 250 de mii de tablete promise în primavară, abia 43 de mii au ajuns la elevi. Mai sunt asteptate in aceasta saptamana inca 20 de mii. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Școala online nu este eficientă. Ministrul Anisie recunoaște problemele sistemului, iar elevii cer să meargă la școală