Școala online nu este eficientă. Ministrul Anisie recunoaște problemele sistemului, iar elevii cer să meargă la școală

De Redactia Observator.
Publicat: 02.11.2020, 20:21.
Actualizat: 02.11.2020, 20:52

Şcoala online e în continuare mai mult offline. Şi de data asta chiar ministrul Educaţiei şi-a dat seama. După valul de reclamaţii de la Minister, cere mai multe inspecţii la orele online.

Doar că din cele 250 de mii de tablete pe care le-a promis ministerul, abia puţin peste 40 de mii au şi ajuns la elevi. De altfel, mulţi preferă şcoala faţă în faţă mai mult decât scenariul roşu, iar Anisie nu exclude această posibilitate. Deocamdată, în Bucureşti şcolile mai rămân închise încă două săptămâni.

După o lună de la începutul anului şcolar, Monica Anisie recunoaşte, în sfârşit, că şcoala online nu e atât de eficientă pe cât se laudă autorităţile.

Monica Anisie: Fac un apel către inspectorii școlari să intensifice activitățile de monitorizare a lecțiilor în sistrem online. Spun asta pt că la ministerul Educaţiei şi Cercetării vin tot mai dese semnale de la părinți și elevi că nu se desfășoară.

Aproape 40 la suta dintre parinti spun ca scolile nu ar trebui sa fie inchise daca rata de infectare depaseste 3 la mie. Educatia trebuie sa continue, aşa cum se intampla si în alte state din Europa.

Adina Vălean - comisar european pentru Transporturi: Închiderea şcolilor grădiniţelor şi şcolilor primare nu ar trebui recomandată, pentru că, aparent, cifrele indică faptul că acestea nu aduc o creştere, nu reprezintă ele în sine focare de creştere a numărului de infectări.

Și pentru că nu există un regulament internațional pentru așa ceva, ne adaptăm din mers.

Ludovic Orban, premierul României: Fiecare ţară a avut particularităţi, situaţii specifice, care nu pot fi comparate.

Ministrul Educaţiei îi asigură pe părinți că elevii sunt în siguranță la școală şi aruncă responsabilitatea deschiderii lor în curtea altui minister.

Monica Anisie: Spațiul școlii este un spațiu sigur pentru elevi. Ministrul Sănătății trebuie să ne spună dacă putem să revenim.

Doar că ministrul Sănătăţii îşi spusese deja părerea cu o zi în urmă.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: Eu recomand şi merg în continuare pe o şcoală faţă în faţă.

Astazi un milion de elevi invata online, iar 3830 de scoli sunt in scenariul rosu.

Reporter: De ce nu putem face şi noi ceea ce se întâmplă în celelalte ţări dezvoltate?

Iulian Hristache: Pentru că acolo o dată cu decizia de a ţine şcolile deschise s-a hotărât să se închidă alte ramuri la nivelul economiei.

Rareş, Preşedintele Consiliului Elevilor: Şcolile pot rămâne deschise, cu siguranţă, dar doar dacă elevii sunt testaţi şi doar dacă ne asigurăm că acei elevi care sunt pozitivi sunt izolaţi.

Daca nu se schimba predarea si evaluarea, elevii spun ca nu vor putea sa recupereze niciodată atatea lacune. Anularea sau amanarea tezelor este inca in dezbatere la Minister.

Luminiţa Barcari, Secretar de Stat ministerul Educaţiei şi Cercetării: Varianta este ori să mergem pe teze în continuare, să înlocuim teza, pt că nu putem fi discrimatorii, ori să înlocuim acest tip de ev sumativă dar care să fie notată normal, 25 la sută din medie, și bineînțeles eliminarea tezei.

Până acum, din cele 250 de mii de tablete promise în primavară, abia 43 de mii au ajuns la elevi. Mai sunt asteptate in aceasta saptamana inca 20 de mii.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro