Antena Meniu Search
x

Studiu: Școala românească, greoaie și chinuitoare pentru elevi

Şcoala românească seamănă cu o fabrică în care toţi elevi sunt obligaţi să aibă acelaşi obiectiv. Iar grădiniţele şi creşele sunt doar un loc de babysitting.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 12:09

Vezi și

Şcoala românească seamănă cu o fabrică în care toţi elevi sunt obligaţi să aibă acelaşi obiectiv. Iar grădiniţele şi creşele sunt doar un loc de babysitting.

Sunt concluziile îngrijorătoare ale unor profesori români şi danezi, care au evaluat sistemul de educaţie, după ce au studiat 30 de unităţi de învăţământ. Au venit şi cu soluţii. Doar să le punem în practică.

Cu cât copilul învaţă mai mult, cu atât şcoala este mai performantă. Aceeaşi reţetă pentru toţi elevii. Adică un sistem eficient doar sub presiune. Asta au constatat profesorii universitari în ultimii doi ani, cât timp au cercetat mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, Buzău şi din Focşani.

Toate au impact negativ asupra felului în care se simte copilul la şcoală.

Specialiştii în educaţie le recomandă profesorilor români sa aplice unul dintre cele 16 principii din care se inspiră şi profesorii danezi. În primul rând, trebuie să ştie că orice copil poate deveni la un moment dat un lider. Dar pentru asta este nevoie sa le creeze un mediu de învățare în care să se simtă în siguranţă.

Soluţiile au fost deja aplicate în mai multe şcoli din Bucureşti. Acolo, copiii spun că vin cu drag la ore şi învaţă mult mai uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Studiu: Școala românească, greoaie și chinuitoare pentru elevi