Antena Meniu Search
x

Cum s-au pregătit şcolile private pentru noul an şcolar în pandemie

Au mai rămas doar câteva zile până când clopoţelul va suna în zeci de şcoli şi grădiniţe din ţară. Unităţile private sunt pe ultima sută de metri cu organizarea primei zile de şcoală. Anul acesta, de 1 septembrie, festivitatea nu va mai exista, iar părinţii nu vor avea voie să îi însoţească pe copii în clase. Îi vor lăsa la poarta, cu masca de protecţie la purtător şi cu încrederea că cel mic se va întoarce sănătos acasă. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.08.2020, 21:55

Vezi și
  • O clasă va fi formată din 12-15 copii, spune directorul uneo şcoli private.
  • Elevilor li se va lua temperatura la venirea în şcoală.

Distanţarea băncilor a fost prima schimbare din sălile de clasă. Dar pentru că la privat oricum numărul de copii e mai redus, spaţiul nu a fost o problemă. 

Diana Uretu, director şcoală privată: Colectivul va fi format din 12 -15 copii, ne-am gandit să înlocuim mobilierul vechi cu mai mulţi copii cu bănci cu un singur loc, aşezate bineinteles la distanta necesar, pardoseala a fost inlocuita cu una noua mai usor de igeinizat.

Covoarele nu mai există, şi nici ţesăturile sau jucăriile din pluş ale copiilor.   

Diana Uretu, director şcoală privată: Am renuntat definitiv la tesaturi, exceptie perdelele, pe acestea le-am lasat, insa si ele au fost inclocuite cu unele noi. Însa a existat si alternativa sa renuntam de tot la ele, nu ne-am dorit asta, pentru ca ne dorim un ambient placut in clasa. 

Înainte să ajungă în clasă, însă, copiii trec pe la doctorul şcolii. 

"Vor fi obligati sa fie dezinfectanti pe covoras, mainile cu dezinfectant si obligatoriu li se va lua temperatura", explică Iuliana, asistentă medicală.

Cel mai dificil test va fi cel al măştii. Şi căldura va fi pentru o vreme greu de suportat pentru că folosirea aerului condiţionat este interzisă. Regulile se schimbă şi în locul în care copiii iau prânzul. Cât mai e cald, cele mai multe unităţi de învăţământ au plănuit jocuri pentru copii în aer liber. Ca să mai scape de povara măştii de protecţie...

Diana Uretu, director şcoală privată: Daca vom desfasura diverse activităţi sportive, fiecare copil va dispune de obiectul propriu, iar dupa utilizare, ele vor fi igienizate. 

Oficial, noul an şcolar începe pe 14 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Cum s-au pregătit şcolile private pentru noul an şcolar în pandemie