Antena Meniu Search
x

Video Structura anului şcolar 2022-2023: autorităţile discută o propunere extrem de controversată

Dacă anul şcolar viitor va fi împărţit în semestre sau trimestre, e încă un mister. Experţii în Educaţie atenţionează însă că schimbarea nu ar fi deloc benefică, nici pentru profesori, nici pentru elevi: ar fi mai multe evaluări şi mai multă bătaie de cap. Sorin Cîmpeanu promite o decizie finală săptămâna viitoare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.03.2022, 19:31

Vezi și

Elevii ar trebui să îşi pregătească ghiozdanele mai devreme pentru anul şcolar următor. 5 septembrie este data la care ministrul Educaţiei îşi doreşte să înceapă cursurile pentru că România are cel mai scurt an şcolar din Europa. "Rapoartele Bănciii Mondiale documentează clar că randamentul tehnic al sistemului public de educaţie este de 60 la sută. Practic facem 12 ani care valorează cât 8 ani", spune Marian Staş, expert în educaţie.

Structura anului şcolar 2022-2023. Mai multe vacanţe pentru elevi

Propunerea vine şi cu mai multe vacanţe pentru elevi. Prima, pentru toată lumea, în luna octombrie, vacanţa de toamnă. Urmează vacanţa de iarnă sau de Crăciun, care are 3 săptămâni. În aprilie, vacanţa de primăvară, iar în data de 16 iunie ar începe vacanţa mare.

Structura anului şcolar este aşteptată de mai bine de o lună de părinţi şi de profesori. "În alţi ani, până acum aveam deja hotărâtă structura", afirmă Eugen Ilea, Federaţia Părinţilor Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Cea mai controversată propunere

Cea mai controversată propunere a rămas dacă anul va fi împărţit în semestre sau trimestre. "Ar fi vorba de un număr mai mare de evaluări. Pentru profesori este un efort suplimentar. Vor fi într-un stres oarecum, dar din experienţă, omul se va obişnui şi cu stresul", crede Ionela Neagoe, director de şcoală. "Cred că cel mai adecvat este să rămânem la semestre", consideră Eugen Ilea. "Nişte specialişti trebuie să ne spună "este mai bine aşa" şi de ce este mai bine aşa pentru copii", adaugă un director de şcoală.

"Este căruţa pusă înaintea boilor. Al doilea trimestru, dacă îl facem, nu o să înceapă serios mai devreme de o săptămână decât începe calendaristic şi o să termine cu mediile încheiate cu cel puţin o săptămână sau două decât înainte. Asta nu e şcoală făcută serios", afirmă Marian Staş

Ministerul Educaţiei promite o decizie finală până la finalul lunii martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Structura anului şcolar 2022-2023: autorităţile discută o propunere extrem de controversată