Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Universitatea care își plătește studenții dornici să facă practică: 3.000 de lei pe lună

Experienţa este esenţială atunci când aplicăm pentru un loc de muncă, iar, de multe ori, este chiar o cerinţă eliminatorie. Pentru a le face parcursul în viaţă mai uşor studenţilor, Universitatea pentru Științele Vieții din Iași a venit cu o iniţiativă inedită. Tinerii au ocazia să transforme teoria din facultate în practica de pe teren. Iar pentru o lună de muncă, studenţii pot câştiga până la trei mii de lei.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.07.2022 , 18:05

În fermele facultăţii, în solariile de legume, în livezi, pe câmp sau la Spitalul de animale, timp de 8 ore pe zi, toți cei 35 de tineri de la Universitatea pentru Științele Vieții din Iaşi îşi pun aplicare cunoştinţele.

Andreea, studentă: Este foarte frumos, până la urmă facem ce ne place şi învăţăm multe lucruri de aici. Este foarte greu să găseşti, pentru că toată lumea caută experienţă şi aici o căpătăm.

Roxana, studentă: Anul trecut nu am avur curaj să mă înscriu fiind primul an de facultate, însă acum m-am gândit să aprofundez cunoştinţele dobândite în cei doi ani de facultate şi am ales această oportunitate.

Vezi și

Toate activităţile şi lucrările pe care le fac tinerii pe timpul verii la aceste internshipuri sunt lucruri care ar fi trebuit oricum să fie făcute în toate culturile şi livezile pe care le are Universitatea. Dacă nu ar fi fost ei, ar fi fost plătite alte persoane din exteriorul Universităţii pentru a le face.

Pe acelaşi subiect

Studenţii pot câştiga până la 3.000 de lei pe lună

Și în livezi, dar și pe plantațiile de fructe de pădure, tinerii vin să ajute, dar mai ales să învețe, conștienți că șansele de a-și găsi pe timpul verii un job atât de bine plătit fix în domeniul studiat sunt aproape inexistente. Este şi cazul lui Alex care în loc să plece acasă, la Huşi, a rămas să profite de această ocazie.

Alexandru, student: A fost mai mult din curiozitate, am vrut să îmi îmbogăţesc bagajul informaţional. Prezintă în primul rând un avantaj pentru CV. Altfel se uită angajatorul când vede că ai fost angajat de o universitate de prestigiu.

Studenţii care aleg să participe la acest program pot câştiga chiar şi 3000 de lei pentru o lună de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Universitatea care își plătește studenții dornici să facă practică: 3.000 de lei pe lună