Antena Meniu Search
x

Video Universitatea din România la care studiază 600 de străini, din 25 de țări. De ce a ales-o un tânăr din Turkmenistan

Sute de mii de tineri au început astăzi o nouă etapă: viaţa de student. Cu emoţii şi bagaje, bobocii au păşit pe holurile universităților din întreaga ţară. Clasicele festivităţi de deschidere au fost înlocuite, în multe oraşe, cu demonstraţii de autoapărare, teatru sau muzică. 

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 20:41

Vezi și

"Ai venit aici, ai prins, ai blocat. Da? Împinge cu celălalt. Doare? Da. Aici putem să facem. Vedeţi, nu e nevoie de prea multă masă musculară". Aşa a început noul an universitar pentru studenţii Univeristăţii Tehnice din Iaşi. Primul curs: tehnici de autoapărare predate chiar de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale. 

Student: E inedit. N-am mai avut o astfel de activitate. 

Student: Ca să ne antrenăm aşa, preventiv. Nu se ştie niciodată cum dăm de cineva. Doar aşa, de autoapărare. 

Anul acesta, Universitatea "Gheorghe Asachi" are număr record de studenţi. 17.000, dintre care 2.400 sunt boboci.

Pe acelaşi subiect

Cifre record sunt şi la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava

Aici studiază cei mai mulţi studenţi străini din ţară. Cei 600 de tineri vin din 25 de ţări. Shohrat vine din Turkmenistan. Studiază electronică aplicată şi vrea să îşi continue studiile de doctorat tot aici.

Shohrat Soyunjalyyev, student în anul 4 din Turkmenistan: Era interesant. Era ratingul mare și am ales aici. Când am ajuns la Suceava iarna a fost foarte interesant. Noi veneam de la 40 - 45 de grade și când am ajuns aici, după o lună, ningea. 

Diame Ndiaye, student din Senegal: Sunt doctorand în anul al doilea şi bebeficiez de o bursă Erasmus. Universitatea din Suceava este într-un oraș minunat, sincer. 

Sute de tineri au început o nouă etapă, cea a studenţiei, şi la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Cu imnul Gaudeamus şi multe aplauze a început anul universitar şi în Bucureşti. Peste 4800 de boboci au intrat anul acesta la Politehnică.  

Student: E foarte interesantă prima zi, îmi place. Momentan e foarte bine, colegi faini, viitori colegi faini, ne ştim şi din generală, ne ştim şi de la liceu, mulţi ne-am întâlnit aici, zilele trecute au mai fost întâlniri dintre facultăţi, între boboci şi ne-am cunoscut cât de cât. 

Student: Am emoţii, sunt puţin anxioasă acum la început, dar e frumos. În România am rămas pentru că acestea au fost posibilităţile şi sunt mai aproape de părinţi şi de familie, e mai bine aşa şi aerospaţiala am ales pentru că sunt fascinată de domeniu.  

Peste 500.000 de studenți din toată ţara au început astăzi cursurile.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Universitatea din România la care studiază 600 de străini, din 25 de țări. De ce a ales-o un tânăr din Turkmenistan