Vrei să pleci la master în străinătate? Iată ce trebuie să știi!
Dacă vrei să aplici pentru un loc la master în străinătate, o astfel de oportunitate îți garantează mai mult decât doi ani de distracție, alături de colegi din toate colțurile lumii.
Dacă vrei să aplici pentru un loc la master în străinătate, o astfel de oportunitate îți garantează mai mult decât doi ani de distracție, alături de colegi din toate colțurile lumii.
Studiile la un master peste hotare:
Te ajută să obții mai ușor jobul dorit - angajatorii consideră ca foștii masteranzi în străinătate punctează foarte bine la capitolul „experiență de viață”, reușind să se adapteze cu ușurință unui mediu nou; de asemenea, multinaționalele promovează aceleași relații multiculturale și valori progresiste, întâlnite adesea în campusurile din Vest.
Îți permit un acces facil la învățământul de calitate - în Vest, programa universitară gravitează în jurul ideii de „Teorie aplicată în practică”. De aceea, marile universități au parteneriate puternice cu institute de cercetare și companii de top, așadar, experiența ta profesională poate începe cu dreptul, chiar din primul an de master.
Te scot din zona ta de confort - o astfel de experiență îți permite să schimbi aerul pe care l-ai respirat până în acel moment; este momentul în care trebuie să te adaptezi rapid la un stil nou de predare, la culturi și obiceiuri noi.
Așadar, dacă vrei sa pleci la master în străinătate, iată ce trebuie să știi și ce trebuie să pui la punct:
Acte pentru master în străinătate
În general, un dosar de înscriere la un master în străinătate va conține o serie de acte:
-
Formular de aplicare - datele tale personale, informații despre studiile universitare pe care le-ai încheiat, programul de masterat la care vrei sa aplici;
-
Scrisoare de motivație - în care să argumentezi interesul pentru masterul respectiv, printr-o serie de motive pentru care vrei sa urmezi acele cursuri;
-
CV-ul tău - în care să oferi informații clare despre experiența profesională acumulată până în prezent;
-
Scrisori de recomandare - din partea foștilor tăi profesori, îndrumătorului tău de licență și a ultimului tău angajator;
-
Acte și traduceri ale situației tale școlare;
-
Diploma de licență - dacă ai putut să o obții până la momentul aplicării;
-
Copie după pașaport sau cartea de identitate;
-
Copie după certificatul ce atestă cunoștințele în limba engleză - cele mai solicitate certificate sunt IELTS și TOEFL, dar sunt cazuri în care se acceptă și CAE/CPE.
IMPORTANT: Pe site-ul universității vei găsi lista completă cu actele și formulare necesare înscrierii la programul de master ales.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰