Antena Meniu Search
x

Monica Anisie, de Ziua Profesorului, cere cadrelor didactice să aibă grijă și de sufletele elevilor

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, i-a felicitat pe toți profesorii de Ziua Educației, pentru modul în care au gestionat criza coronavirus și „au făcut față provocărilor de a se adapta, astfel încât educația să continue”.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.10.2020, 12:56

Monica Anisie, de Ziua Profesorului, cere cadrelor didactice să aibă grijă și de sufletele elevilor
Monica Anisie, de Ziua Profesorului, cere cadrelor didactice să aibă grijă și de sufletele elevilor - Hepta
  • Ziua mondială a educației este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie
  • Elevii și profesorii au primit liber de Ziua educației

Ziua Profesorului sau Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, desemnată de UNESCO începând cu anul 1994.

Tema propusă de UNESCO în acest an este „Profesorii: gestionând criza, reimaginând viitorul”, iar Monica Anisie spune că „este demnă de apreciere și merită admirația noastră disponibilitatea atâtor cadre didactice care și-au demonstrat asumarea exemplară a menirii pe care o au în educație și implicarea necondiționată”.

Știm însă că profesorii nu sunt doar cei care ne învață matematică, chimie ori rolul circumstanțialei într-o frază, ci și cei care ne sprijină emoțional, oferindu-ne încredere în momentele cele mai grele, cei care ne îndrumă în viață ori ne arată că nu trebuie să renunțăm la prima problemă ivită în cale, cei care reușesc să asigure o educație de calitate, în mod egal, pentru toți elevii”, a mai spus Anisie.

Monica Anisie, urare pentru profesori de Ziua Educației

Ministrul Educației a mai spus că profesorii merită aprecierea oamenilor nu doar o dată pe an, pentru că nevoia lor de sprijin este constantă.

Ziua de astăzi este dedicată acestor profesori, a celor care, cu vocație și dăruire, își desfășoară activitatea indiferent de dificultăți. Ne îndreptăm astăzi gândul de recunoștință către toți acești profesori, subliniind că ei merită aprecierea noastră nu doar o dată pe an, cu prilejul acestei sărbători, ci au nevoie de sprijinul nostru constant. Tuturor cadrelor didactice care fac cinste profesiei, le transmit aprecierea și susținerea mea!”, a scris Anisie pe pagina personală de Facebook.

LA MULȚI ANI, sănătate și putere de muncă pentru a vă îndeplini menirea cu responsabilitate și cu satisfacții profesionale remarcabile!”, a mai scris Anisie.

Anisie cere ca educația să continue în orice condiții

Aflată la un eveniment organizat de Ministerul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei Mondiale a Educației la Biblioteca Central Universitară, Anisie a mai declarat că învăţarea trebuie să continue în orice condiţii şi a sfătuit cadrele didactice să îi îndrume pe copii, dar să aibă grijă şi de sufletele lor”.

Noi toţi, noi, profesorii, ne-am dedicat viaţa acestor copii cărora trebuie să le modelăm viitorul. (...) Să fiţi sănătoşi şi să aveţi grijă şi de acum înainte nu numai de a-i învăţa, a-i îndruma pe elevii noştri, ci să aveţi grijă şi de sufletele lor. (...) Trecem în continuare printr-o perioadă grea, dar trebuie să ne adaptăm. (...) Cred că este foarte important pentru noi toţi să conştientizăm că trebuie să ne adaptăm, că trebuie să fim alături de copii, că trebuie să continuăm învăţarea în orice condiţii. Ştiu, au fost momente grele prin care am trecut din 11 martie şi până în prezent”, a spus Anisie.

Potrivit acesteia, obiectivele MEC precum încheierea anului şcolar trecut, dar şi desfăşurarea examenelor naţionale au fost îndeplinite.

Semestrul al doilea al anului şcolar 2019 - 2020 a reprezentat pe finalul lui un moment greu, dar cu toţii ne-am unit forţele şi l-am încheiat cu bine. Obiectivele MEC au fost îndeplinite: încheierea anului şcolar în condiţii bune pentru elevi şi profesori şi susţinerea examenelor naţionale atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi, dar şi susţinerea concursurilor pentru colegii noştri cadre didactice au fost obiective îndeplinite cu succes, dar aceste obiective nu puteau fi îndeplinite fără noi toţi şi acesta este meritul dumneavoastră. Vă mulţumesc tuturor celor peste 75.000 de cadre didactice care s-au implicat în realizarea examenelor naţionale! Vorbim despre Evaluarea Naţională. Sau cele peste 50.000 de cadre didactice care au muncit în toată această vară pentru a realiza examenul de Bacalaureat. Am avut un altfel de an încheiat cu succes pentru că ne-am unit forţele şi putem face lucrul acesta să rămânem uniţi şi în anul şcolar 2020 - 2021, an şcolar care începe altfel cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor”, a arătat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Monica Anisie, de Ziua Profesorului, cere cadrelor didactice să aibă grijă și de sufletele elevilor