Antena Meniu Search
x

Video Reacţiile politicienilor care au urmărit de la Tribuna VIP meciul Austria - Macedonia de Nord, în dauna legendelor fotbalului românesc

E scandal cât Generaţia de Aur a fotbalului românesc, după primul meci de la Euro disputat pe Arena Naţională! Jucătorii de legendă Gică Hagi, Gică Popescu şi Dorinel Munteanu au primit locuri la Tribuna a II-a. Nu mai aveau loc în Tribuna VIP, plină de politicieni şi oficiali FRF.

de Redactia Observator

la 15.06.2021, 21:17

Vezi și
  • Mai mulţi fotbalişti importanţi din istoria României nu au avut loc la Tribuna VIP, la meciul Austria - Macedonia de Nord de la Euro 2020.

Foştii mari internaţionali ai României n-au fost selecţionaţi pentru Tribuna VIP de la Austria-Macedonia. Fotbalişti care au făcut istorie şi au scos în stradă zeci de mii de români fericiţi, au fost trimişi la Tribuna a II-a. Un tablou trist al performanţelor sportive actuale: Generaţia de Aur e umilită în timpul unui Campionat European la care naţionala noastră nu s-a calificat. 

Gică Popescu: Cred că e pentru prima oară când mă uit la un meci al naţionalelor fără să fie naţionala noastră prezentă. A fost ciudat!

Tribuna VIP a fost rezervată pentru spuma lumii politice. Anca Dragu, Ludovic Orban, Nicuşor Dan, Dan Barna, Lucian Bode şi Bogdan Aurescu au avut întâietate şi au stat confortabil. 

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor: Am fost invitat de primarul general şi am stat pe locul care mi s-a alocat.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Sunt foarte nemulţumit de faptul că UEFA a tratat cum a tratat gloriile fotbalului românesc. Am primit o invitaţie pe care am onorat-o fără să ştiu unde se află. M-am aşezat unde mi s-a indicat.

Şi şeful DNA a avut un loc asigurat. Din lojă n-au lipsit nici oficialii FRF, Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: UEFA s-a raportat la Guvern transmiţându-le că au 2-3 bilete pentru acest meci. Mi s-a părut incorect modul în care s-au raportat atât la Generaţia de Aur, cât şi la Guvern.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Mi se pare normal să fie respectată Generaţia de Aur.

FRF anunţa chiar în ziua meciului că 60 de nume importante din istoria fotbalului românesc au fost invitate la partidele găzduite pe Arena Naţională. Ce-i drept, n-a menţionat şi unde vor fi aşezaţi. 

FRF, gafă după gafă în relaţia cu Generaţia de Aur a fotbalului românesc

Prinsă în offside de furia fanilor, Federaţia a pasat vina rapid în terenul UEFA. Biletele au fost gestionate de forul fotbalistic european, care a dat invitaţii pentru Guvern, Primăria Capitalei şi FRF. Surse Observator spun însă că Federaţia ar fi putut să cumpere şi bilete la VIP, la un preţ de 600 de euro, dar putea lua maximum zece. 

Oricum şi invitaţiile la Tribuna a II-a au ajuns cu întârziere la fotbalişti. Gheorghe Popescu a fost anunţat cu două zile înainte că FRF îi oferă un bilet. A fost şocat să afle că e în Tribuna a II-a. Aşa că a preferat să stea pe locurile pe care şi le-a cumpărat personal, alături de prieteni şi suporteri. 

Gabi Balint a atacat cu o glumă. Un apropo la o conferinţă de presă din 1998 când România, deja calificată la Campionatul Mondial, învingea echipa Paraguayului. 

Scandalul vine după o altă gafă memorabilă a FRF. La tragerea de sorţi pentru Euro 2020, Gică Hagi nu a fost invitat. 

Răspunsul: a fost un eveniment non-sportiv. Aşa explica Răzvan Burleanu, într-o scrisoare în care îi cerea scuze lui Gică Hagi pentru că a fost trecut cu vederea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Euro 2020 » Reacţiile politicienilor care au urmărit de la Tribuna VIP meciul Austria - Macedonia de Nord, în dauna legendelor fotbalului românesc